KOLEGE U SUZAMA: Bio je izuzetan čovjek… - Volim Podgoricu

KOLEGE U SUZAMA: Bio je izuzetan čovjek…

Na vijest o smrti Predraga Cuneta Gojkovića reagovale su mnoge njegove kolege porukom da će on, zahvaljući svome glasu i pjesmama, ostati vječan.

 

“Otišao je najbolji pjevač narodne muzike. On će za mene uvijek da bude vječan, a njegov glas će ostati upamćen”, rekla je Bilja Krstić, pjevačica i muzički urednik Prvog programa Radio Beograda.

Za nju je, Gojković bio posebac čovjek i pjevač.

“Svi znamo koliko je bio izuzetan. Za mene je najveći pjevač narodnih pjesama svih vremena. Nosio nas je svojom posebnom bojom glasa i svakom svojom interpretacijom”, istakla je Krstić.

Prisjetila se i velike podrške koju je dobila od Gojkovića kada je stvarala ansambl “Bistrik”.

“Najveću podršku sam dobila od njega. Kada vam neko kao on da kompliment, samo možete da letite”, rekla je i dodala da je pjesmu “Evo srcu mome radosti” sa novog albuma “Svod” posvetila upravo Cunetu.

“Dugo niko neće zauzeti njegovo mjesto, jer je bio poseban”, istakla je.

Priznati frulaš Bora Dugić je rekao da je Cune bio jedinstven čovjek – duhovit, bistar, elokventan, obrazovan.

“Tako je slikovito opisivao svaku sitnicu da je to bilo fantastično. Bog mu je dao izuzetan dar, neponovljiv glas, ali i talenat da tim glasom vlada. Bio je nevjerovatno spretan u korišćenju tog glasa”, istakao je Dugić.

On je naglasio da je Gojković oplemenio svaku pjesmu i svakoj riječi u pjesmi umio je da da apsolutno značenje i podsjetio da je brzo učio melodije što mogu samo ljudi izuzetne muzikalnosti.

Dugić je rekao i da je Gojković bio dobar čovjek, šarmer koji je čak umio beskrajno šarmantno da priča viceve.

“Bio je jedinstvena ličnost koja svojim odlaskom može samo da izazove žaljenje i da se zapitate zašto odlaze najbolji. Uvijek mi je žao kada odlaze genijalci poput Cuneta”, rekao je Dugić.

“Bio je moj pjevački uzor, on naslednika nema, niti će se roditi”, uvjerena je Merima Njegomir koja za Predraga Gojkovića kaže da je bio jedinstven, nevjerovatno talentovan.

“Pjevao je od meksičkih pjesama, preko šlagera, do narodnih šumadijskih pjesama i sevdalinki. On je uzor za sve buduće generacije koje budu dolazile”, kaže Njegomir.

Otišao je, dodaje, kao i mnogi velikani prije njega.

“Bio je izuzetan čovjek koji je mogao da bude u svakom društvu i među različitim ljudima, izuzetno inteligentan i obrazovan, mogao je da priča o muzici, istoriji, kulturi, imao je nevjerovatno pamćenje, pamtio je imena ljudi, godine i datume…”, prisjeća se ona.

Poštovao je, ističe, svoju profesiju, svoje kolege i svi su poštovali njega, svuda je bio “persona grata”.

“Bio je moj veliki prijatelj, u šali sam mu znala reći da mi je on ‘najbolja prijateljica’”, rekla je Njegomir.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com