Medojević istražiteljima dao šifre za računare - Volim Podgoricu

Medojević istražiteljima dao šifre za računare

 

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević juče je posjetio Specijalno državno tužilaštvo gdje je istražiteljima saopštio šifre za računare, koji su prije tri nedjelje izuzeti iz kancelaraija PzP-a i njegovog stana, a u okviru istrage koja je pokrenuta protiv njega i još četiri osobe zbog sumnje da je prao novac. 

 

Medojević je juče ispred Specijalnog tužilaštva kazao novinarima da je došao da „pomogne forenzičarima“ a poziv je dobio od specijalne tužiteljke Lidije Vukčević. – Moj računar je malo noviji pa sam došao u Tužilaštvo da pomognem da ga otključaju. Evo koliki sam kriminalac kad dobrovoljno dolazim da im dam šifre – rekao je Medojević. Medojević je u ponedjeljak saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom optužbi za pranje novca.

Na konferenciji za medije saopštio je da nije želio da iznosi odbranu pred tužiteljkom Vukčević ali će „pred sudom dati sve odgovore“. Naredbom za istrage Medojević se tereti da je sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem osnovao kriminalnu organizaciju koja je prala novac u interesu PZP-a da bi se isplatili terenski aktivisti angažovani tokom izborne kampanje. U zahtjevu se navodi da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Medojević izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a st. 1 u vezi st. 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Osim Medojevića i Nikolća Tužilaštvo provjerava i direktora Pokreta za promjene Dejana Vujisića, tehničkog sekretara PZP-a Željka Šćepanovića, koji je šura Nebojše Medojevića i Gordana Konatara – lokalnog dilera deviza. 

Pobjeda

2 komentara

  1. Largest lover messages were made to share it with your and gives honour of the bride and groom. Very sound systems facing unnecessary throngs of people should take into account each of our valuable concept of all presenting, which is one’s trailer. best man toasts

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com