Pas lutalica napao dječaka (7) dok se igrao sa njim i UNAKAZIO MU LICE - Volim Podgoricu

Pas lutalica napao dječaka (7) dok se igrao sa njim i UNAKAZIO MU LICE

Radnici službe zoohigijene Javnog komnualoig preduzeća “Komrad” u Vranu uhvatili su psa lutalicu, koji je u naselju Ledena stena u Vranju ispred stambene zgrade napao i izujedao sedmogodšnjeg B. Ć.

 

Izvršni direktor “Komrada” Nela Cvetković rekla je da se napušteni pas nalazi u prihvatilištu u selu Davidovac kod Vranja, gde će biti sterilisan i čipovan.

 

Djeca sa kojom je bio B. Ć. igrala se sa napuštenim životinjama ispred stambenih zgrada u najvećem naselju u Vranju.

 

Razjareni pas iznenada je iz opasnog čopora napao i unakazio dječakovo lice. Zbog rasečene gornje usne i probušene nozdrve, ljekari su sa osam konaca djetetu ušili povrede na ORL odeljenju vranjskog Zdravstvenog centra.

Mališanova majka N. Ć. ističe da zbog trauma i stersova uplašeni i uznemireni mališan povremeno vrišti u snu, trpi nesnosne bolove i slabo jede.

Dječaka je majka odvela i kod psihijatra.

Šokirana i istraumirana N. Ć. rekla je novinarima da razmišlja da tuži grad ne toliko zbog novčane nadoknade za pretrpljeni strah i povrede njenog sina, već zarad upozorenja gradskim vlastima da najzad reše gorući problem pasa lutalica.

U potrazi za hranom, na prometnim gradskim saobraćajicama, pored škola, dječijih vrtića i kontejnera prijete agresivni čopori od preko tri hiljade napuštenih kućnih ljubimaca.

Zbog ujeda pasa lutalica građani su 2016. godine iz gradske kase obeštećeni sa 4,5 miliona dinara.

Napad pasa lutalica i ujed maloljetnika lokalnu samoupravu košta 70.000 dinara. Punoljetne osobe dobijaju 50.000 dinara.

(Blic)

 
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com