PEJOVIĆ POTROŠIO 3.460 EURA - Volim Podgoricu

PEJOVIĆ POTROŠIO 3.460 EURA

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović potrošio je u periodu od januara do kraja marta ove godine 4.357 eura na avionske karte, smještaj u hotelima u inostranstvu i ručkove sa ambasadorima i diplomatama.

Ministarstvo evropskih poslova na svom sajtu je, po zahtjevu MANS-a,  objavilo tromjesečne troškove ministra Pejovića, a u kojima se vidi da je ministar za ta tri mjeseca potrošio 2.997 eura na avionske karte za službena putovanja, 952 eura za hotelski smještaj i 408 eura za reprezentaciju, odnosno hranu i piće. 

Povratna avionska karta ministra Pejovića od Podgorice do Beograda koštala je 835 eura, let do Londona i nazad koštao je 720 eura, dok je put do Brisela koštao 1.021 euro.

Dvodnevni smještaj ministra u briselskom hotelu “Excelsior” plaćen je 200 eura. Četvorodnevni boravak Pejovića u londonskom “Strand Palace” hotelu koštao je 518 eura, dok je hotelska soba u berlinskom “Crowne Plaza” hotelu plaćena 254 eura.

Ručak ministra Pejovića sa britanskim ministrom za Evropu i Sjevernu Ameriku Alanom Dankanom u podgoričkom hotelu “Ziya” Ministarstvo je platilo 164 eura. Radni ručak Pejovića i hrvatskog ambasadora Veselka Grubišića u podgoričkom restoranu “21 MNE urban bistro” poreske obveznike koštao je 52 eura. Diplomatski izlet Pejovića na Dane mimoze u Herceg Novom, odnosno ručak i vino, koštao je 161 euro, a Pejović i ostali učesnici izleta ručali su u konobi “Krušo” i restoranu “Al posto Giusto” u Proto Montenegru. Pejović je delegaciju iz Barija, italijanske regije Pulja, vodio na ručak u Kolašin, gdje je potrošio 30 eura. Ministarstvo evropskih poslova jedini je vladin resor koji je objavio troškove reprezentacije, letova i smještaja ministra na svom sajtu. Pejoviću je kao diplomati zaduženom za evropske poslove u opisu posla da sa stranim delegacijama, ambasadorima i diplomatama organizuje ručkove i prijeme.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com