RASULO U DEMOSU: Danilović organizuje privatnu skupštinu - Volim Podgoricu

RASULO U DEMOSU: Danilović organizuje privatnu skupštinu

 

Kao predsjednik Izvršnog odbora Demosa Goran Danilović ne može sazivati Skupštinu partije, niti to može činiti navodna većina Glavnog odbora jer Statut takvo „tijelo“ ne prepoznaje, kazala je članica Izvršnog odbora Demosa Maja Vučelić.

 

U saopštenju koje je dostavila medijima, Vučelić pita Danilovića odakle mu pravo da piše i objavljuje stavove IO, kad prethodno nije provjerio raspoloženje svih članova, pišu Dnevne novine.

Osim što Danilović “konstantno krši Statut partije”, prema njenim riječima, on i “na najbrutalniji način zloupotrebljava i stranačke organe, preuzimajući ovlašćenja Glavnog odbora.”

Vučelić i Lekić

“Još jednom apelujem da proučite Statut koji ste sami pisali, jer biste u tom slučaju znali da sa „većinom“ kojom mašete u javnosti treba da dođete na sjednicu najvišeg partijskog organa između dvije Skupštine i tamo dokažete navodnu većinu. Predsjedniče Izvršnog odbora, ne možete Vi sazivati Skupštinu, niti navodna većina GO jer Statut takvo „tijelo“ ne prepoznaje. U suprotnom, to će biti Vaša privatna Skupština”, rekla je Vučelić.

Ona je navela da Danilović zloupotrebljava i Opštinske odbore Demosa kako bi u javnosti ostavio utisak da ima većinu.

Rakočević: Vučelić razgoropađena

Potpredsjednik Izvršnog odbora Demosa Aleksandar Rakočević reagovao je na saopštenje Vučelić, navodeći da je i sam prisustvovao na sjednici IO, gdje su, kako je kazao, glasali i sve usvojili tropetinskom većinom.

“Zaista mi nije jasno šta nije jasno gđi. Maji Vučelić. Nimalo uvredljiva na toj sjednici, naprotiv, u poslednjem saopštnju za medije je osjetno razgoropađena i nastavlja, na žalost, negdje dogovorenu političku mantru vrijeđanja predsjednika IO i svih funkcionera koji su za održavanje Skupštine stranke, kao najvišeg statutarnog, programskog i izbornog tijela Demosa”, kazao je Rakočević.

On navodi da je “vrlo nekorektno” od Vučelić da svoje stavove, “pa i držanje koje zauzima dok ih prezentuje, bira kao haljinu iz ormara”, u zavisnosti od prilike do prilike.

Dva pisma

Ovih dana javnost je zatrpana potpuno saopštenjima Demosa sa potpuno suprotim stavovima, koja stižu sa iste mejl adrese.

Ono što se moglo primjetiti jeste da su saopštenja jedne “struje” Demosa pisana latinicom, a druge ćirilicom, što bi moglo predstavljati jedan od razloga sve većeg razdora u ovoj partiji.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com