“BOKA JE MOGLA ODLETJETI U VAZDUH”: Vojska odbranila magacin municije na Pristanu - Volim Podgoricu

“BOKA JE MOGLA ODLETJETI U VAZDUH”: Vojska odbranila magacin municije na Pristanu

Pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore i Pješadijskog bataljona odbranili su od vatre vojni objekat na Pristanu, na Luštici, u kome se čuvaju znatne količine mornaričkih ubojnih sredstava velike razorne moći, saoštilo je Ministarstvo odbrane. 

Kako su Portalu Volim Podgoricu rekli mještani Luštice, čije su kuće u blizini ovog objekta, da je vatra zahvatila ovaj magacin municije, “pola Boke bi odletjelo u vazduh”. 

Vojska već sedam dana gasi požare na Luštici, a odbranili su, pored Pristana, i Obalsku radarsku osmatračku stanicu na Obosniku.

Kako su istakli iz Ministarstva odbrane, Vojska je, nakon poziva u pomoć od strane Direktorata za vanredne situacije, učestvovala u evakuaciji više od 300 ljudi zarobljenih u vatrenoj stihiji na rtu Veslo.

“Nakon te uspješno završene akcije jedinice Mornarice rukovođene sa komandnog mjesta na Pristanu organizovale su pojačanu protivpožarnu zaštitu svoja dva objekta na Luštici, Obalsku radarsku osmatračku stanicu na Obosniku i vojni objekt na Pristanu u kome se čuvaju znatne količine mornaričkih ubojnih sredstava velike razorne moći.  Osim toga, u sadejstvu sa Pješadijskim bataljonom aktivno su se pridružili gašenju požara na cjelokupnoj Luštici zajedno sa svim angažovanim Službama za traganje i spašavanje primorskih opština, Dobrovoljim vatrogasnim društvom Krtoli, kao i svim drugim dobrovoljcima i mještanima sela na Luštici”, naglasili su iz Ministarstva.

U noći između 19. i 20. jula Mornarica uspješno odbranila radarsku osmatračnicu na Obosniku od plamena, koji je potpuno opkolio objekat.

.“Od prvoga dana broj pripadnika VCG se povećavao sa 143 prvog dana do 197 koliko se sada nalazi na ukupno osam požarno aktivnih lokacija i na komandnom mjestu i plovnim sredstvima na Pristanu. Vojska Crne Gore neprekidno, 24 časa dnevno, osmatra i po potrebi samostalno odmah interveniše ili alarmira najbliže civilne Službe traganja i spašavanja na lokacijama plaža Movida, iznad kolektora odpadnih voda i na obodu sela Đuraševići, u uvali Plavi Horizonti, u uvali Oblatna, na Obosniku, u selu Mendegaje i na raskrsnici puta Zabrđe-Obosnik-Rose. Sve angažovane jedinice VCG će i narednih dana ostati na ovim lokacijama sve do konačnog saniranja opožarene zone ili povoljnijih meteo uslova”, poručili su iz Ministarstva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com