Aktivni požari u Orasima, Zagaraču, Vilusima… - Volim Podgoricu

Aktivni požari u Orasima, Zagaraču, Vilusima…

U 14:00 h stanje požara je sljedeće:

Opština Podgorica – trenutno je aktivan požar u Orasima, ali je pod kontrolom.

Opština Danilovgrad – požar u Zagaraču je još uvijek aktivan, ali je pod kontrolom. Takođe, trenutno je aktivan požar u mjestu Studeno, ali nisu ugroženi objekti.

Opština Cetinje – aktivni su požari u Katunskoj nahiji, i to u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini. Ekipe Službe zaštite i spašavanja obilaze teren i pomažu mještanima u gašenju požara. Aktivna su i 2 požara u Cucima, u mjestima Donja Zaljud i Bata Cucka. 

Opština Nikšić – aktivan je požar u Vilusima. 

Opština Ulcinj – nema aktivnih požara.

Opština Bar – aktivni su požari u mjestu Murići. Požari su trenutno pod kontrolom.

Opština Budva – nema aktivnih požara.

Opština Kotor – nema aktivnih požara. 

Opština Tivat – aktivni su požari u Solilima i Đuraševićima, ali su pod kontrolom. 

Opština Herceg Novi – aktivni su požari u mjestima: Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići, Ravni Brijeg, Sitnica i Bjelotina.

Švajcarski helikopter Super Puma je tokom dana bio operativan na području Luštice – Zabrđe – Stojkovići-Tići.
Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom dana bila angažovana na gašenju požara u Orasima i Murićima.
Bugarski helikopter je tokom dana bio operativan u Komanima (Podgorica).

S obzirom na značajno poboljšanje situacije na terenu dva izraelska aviona tipa ,, Air tractor“ su se vratili za Izrael, dok bugarski helikopter MI 17 sa timom planira večeras da se vrati u Bugarsku. Očekuje se da će se ukrajinski avion tipa ,,Antonov AN 32P“ i švajcarski helikopter ,,Super Puma“ vratiti tokom naredna 2 dana.

Počev od danas na poluostrvu Luštica i u mjestu Bašbuljak – opština Ulcinj, privredna društva koja se bave zaštitarskim poslovima na zahtjev Direktorata za vanredne situacije dobrovoljno su započeli kontinuirano praćenje i osmatranje tih područja.

Takođe, Direktorat za vanredne situacije je ustupio privrednim društvima naprtnjače za gašenje požara koje će pripadnici tih zaštitarskih službi koristiti za gašenje požara na otvorenom prostoru u početnoj fazi.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com