NASTAVLJA SE ,,RAT” UNIVERZITETA I VLADE: Marković: Medicinska škola ostaje u Beranama, Univerzitet da izvrši upis - Volim Podgoricu

NASTAVLJA SE ,,RAT” UNIVERZITETA I VLADE: Marković: Medicinska škola ostaje u Beranama, Univerzitet da izvrši upis

 

 

Predsjednik Vlade Duško Marković pozvao je danas  Univerzitet da u skladu sa odlukom Vlade, izvrši upis u Višu medicinsku školu u Beranama.

 

Marković je kazao da Univerzitet nije dao nijedan valjani razlog da se Medicinska škola premjesti u Podgoricu i istakao da  ta škola ima “uspješnu dvanaestogodišnju tradiicju”.

“To su odluke vlade i molim Univerzitet da ih sprovede u život jer je to strateška politika koja doprinosi razvoju sjevera. Državan politika je bila da se otvori Medicinska škola u Beranam i mi slijedimo kontinuitet prethodnih Vlada koje imaju za cilj da se poboljša život na sjeveru. Vlada grantuje stanovnicima  sjevera da će svi infrastrukturnih projekata biti realizovni i ne ulažemo milijrnu eura u autoput da bi se sa sjevera odlazilo, već da bi se na sjeveru ostalo”, rekao je Marković.

Predsjednik poslaničkog Kluba Demokratske partije socijalista Miodrag Radunović pitao je premijera da li će se u ovoj studijskoj godini izvršiti upis studenata u prvu godinu osnovnih studija na studijski program Visoka medicinska skola u Beranama, u skaldu sa odlukom Vlade od 6. jula ove godine.

On je istakao da ga je iznenadilo ono što se desilo “preko noći”.

UCG OSTAJE PRI SVOME: Studenti mogu biti upisani jedino u Podgorici

“Izmještanje Meidcinske škole iz Berana se neće dogoditi. Sa Univerizioteia nije stigao nijedan valjan argument koji govori da se Medicinska škola preseli iz Berana u Podgoricu, naprotiv. Mislim  da niko nije imao primjedbi na stručno znanje onih koji dolaze iz te škole”, rekao je Marković.

Ravnomjeran razvoj države

On je rekao da želimo jednakost u Crnoj Gori i razvijenost svakog djela države.

“Ako je u pitanju kvalitet Vlada će obezbjediti sve da se do njega dođe, ali mi moramo imati u vidu šta su dugoročni interesi države. Mi radimo za to i za to smo dobili mandat”, rekao je Marković.

Premijer je pozvao predstavnike Univerziteta Crne Gore da ne vode medijski rat protiv Vlade i ne zloupotrebljavaju autonomiju Univerziteta.

“Neću podsjećati na ostrašenost kojim je Vada zasuta od strane pojedinaca  iz Univerziteta. Iz tako orkestirrane kampanje koja je potpomognuta medijima  moglo bi se reći da je Vlada nasrnula na Univerzitet kojem želi da zada smrtni udarac. Činjenice govore suportno”, rekao je Marković.

On je istakao da je Vlada donijela set zakona vezan za obrazovanje uključujući i  Izmjene i dopune zakona o visokom obrazovanju koji su namjenjeni poboljšanju situacije u tom sektoru.

“Mi smo iskazivali punu spremnost da radimo na temu svega što je dobro za akademsku zajednicu. Vlada je podržala ponovni izbor Radmile Vojvodić za rektorku jer je to predložio Univerzitet, i mi nijesmo željeli da se mješamo u autonomiju Univerziteta”, rekao je Marković.

www.cdm.me

2 komentara

  1. I don’t know why yet this website will be launching extremely sluggish for me personally. Is anyone else having this issue or possibly this any issue on my small conclusion? I’ll return down the road and see if the problem still is out there.

  2. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My blog is in the exact same area of interest as yours and my visitors would truly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com