NOVAK ZAVRŠIO SEZONU? - Volim Podgoricu

NOVAK ZAVRŠIO SEZONU?

Predaja Tomašu Berdihu u četvrtfinalu Vimbldona vrlo lako bi mogla da bude posljednje što smo vidjeli od Novaka Đokovića u 2017. godini, pošto ga zbog povrede lakta čeka duža pauza, možda čak i šest mjeseci, piše „Sportski žurnal”

„Nole mora na mirovanje od šest do 12 sedmica. Na sljedećem pregledu će se znati da li ova procjena ostaje ili se mijenja. U tom periodu neće smjeti da trenira s reketom, ali će raditi ostale segmente, kao što su kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije”, rekao je za „Žurnal” Zdenko Milinković, ljekar reprezentacije Srbije i ortopedski hirurg.

Kako US open počinje za pet sedmica, jasno je da su šanse da prošlogodišnji finalista zaigra u Njujorku minimalne.

Ništa puno veće nisu ni šanse da će nastupiti u polufinalu Dejvis kupa, koje je nakon US opena, već je najrealnija varijanta da već sada završi sezonu kako bi sanirao povredu koju vuče već više od godinu.

Uostalom, ako se prva dijagnoza ispostavi kao tačna, jedan od najboljih tenisera u istoriji moći će da sa normalnim treninzima nastavi tek od polovine septembra.

„Ima koštanu modricu od pretjeranog igranja. Nije dovoljno pauzirao. Novak je takav, stisne zube i igra pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvijek bila velika briga”, dodao je Miilnković.

Ako bi sada završio sezonu, Đoković bi godinu završio negdje oko 15. mjesta na ATP listi. Ako je to cijena potpunog oporavka, rado će je platiti…

1 komentar

  1. Hello. Cool post. There is a problem with your site in chrome, and you may want to check this… The browser is the marketplace chief and a big element of folks will miss your wonderful writing because of this problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com