PODGORICA: Za zaposlene 24 stana - Volim Podgoricu

PODGORICA: Za zaposlene 24 stana

Glavni grad, kroz Plan rješavanja stambenih potreba zaposlenih u u 2017, planira da podijeli 24 stana po organima lokalne uprave, posebnim i stručnim službama i javnim ustanovama.

“Nakon što je Glavni grad opredijelio 30 stanova za lica u stanju socijalne potrebe, stambenom politikom lokalne uprave, osim gradskih službi, prvi put su obuhvaćene i opštine u okviru Glavnog grada, Tuzi i Golubovci. Glavni grad je, kao što je poznato, već podijelo 15 stanova za lica u stanju socijalne potrebe, dok je konkurs za novih 15 u toku. Plan rješavanja stambenih potreba zaposlenih u Glavnom gradu predvidio je podjelu 24 stana po organima lokalne uprave, posebnim i stručnim službama i javnim ustanovama”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Od ta 24 stana, četiri su predviđena za Službu zaštite i spašavanja.

Pet stanova opredijeljeno za zaposlene u sekretarijatima za lokalnu samoupravu, planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine, komunalne poslove i saobraćaj, rad, mlade i socijalno staranje i kulturu i sport.

Po jedan stan je opredijeljen za Upravu lokalnih javnih prihoda, Direkciju za imovinu, Službu gradonačelnika i Komunalnu inspekciju, i jedna za službe skupštine, glavnog administratora, menadžera i unutrašnje revizije.

Šest stanova je namijenjeno javnim ustanovama: Dječji savez, Gradsko pozorište, KIC Budo Tomović, Muzeji i galerije, Narodna biblioteka Radosav Ljumović i Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci.

I opštine u okviru Glavnog grada, Tuzi i Golubovci, dobijaju četiri stana, po dva za svaku opštinu.

Kupovina stanova pod povoljnijim uslovima

Takođe, Iz Glavnog grada je saopšteno da su odabrani zapsoleni kojima će biti omogućeno da kupe stanove po povoljnijim uslovima.

“Na osnovu odluke Komisije za rješavanje stambenih potreba lica koja bira i imenuje Skupština Glavnog grada, Gradonačelnik i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za Glavni grad, za rješavanje stambenog pitanja kupovinom pod povoljnijim uslovima izabrani su zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović za stan od 72 m2, zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša 71 m2, direktor Direkcije za imovinu Mladen Ilić 73 m2, savjetnik Gradonačelnika Marko Ćulafić 70 m2, komandir Službe zaštite Andrija Čađenović 79 m2, direktorica privrednog društva „Čistoća“ d.o.o Daca Popović 70 m2, direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović 71 m2, pomoćnik direktora privrednog društva „Deponija“ d.o.o. Jovan Rabrenović 27 m2. Istom odlukom, sekretarki Sekretarijata za kulturu i sport Neli Savković Vukčević opredijeljena su sredstva za poboljšanje uslova stanovanja od 50 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je lokalna uprava finansirača izgradnju 101 stambene jedinice iz sopstvenih sredstava na zemljištu u vlasništvu Grada.

(Rtcg)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com