ZLOČIN U PLAVU: Otišao sam da pljačkam, nisam ubijao - Volim Podgoricu

ZLOČIN U PLAVU: Otišao sam da pljačkam, nisam ubijao

Jedan od osumnjičenih za ubistvo Gordane Dašić (84), Bjelopoljac Aleksandar Konatar (35) priznao je “Vijestima” da je 31. maja otišao u kuću Plavljana da ih opljačka, ali tvrdi da nema veze sa ubistvom starice i mučenjem njenog supruga Vuka Dašića (86).

Konatar i Plavljanin Marko Šoškić (24) osumnjičeni su da su posljednjeg dana maja, tri sata poslije ponoći, provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog osamdesetdvogodišnjeg supruga teško povrijedili.

U pismu poslatom “Vijestima”, koje je “Vijestima” dostavio njegov branilac, advokat Damir – Dado Lekić, piše da je vidio Gordanu prekrivenu pokrivačem, ali da mu je Šoškić rekao da je pokrio jer se onesvijestila. 

“Tačno je da sam sa Markom Šoškićem došao na ideju da ukrademo novac od Dašića. Tačno je da smo 31. maja ušli u njihovu kuću, kroz prozor od podruma, i stepenicama iz hodnika popeli se u hodnik na prizemlju, ali tada smo se razdvojili. Ušao sam u sobu u kojoj je spavao Vuk Dašić, a Marko u sobu u kojoj je spavala Gordana Dašić”, tvrdi Konatar. 

Bjelopoljac objašnjava da je u sobi zatekao Vuka kako spava, uhvatio ga za ruke i rekao mu da mu neće uraditi ništa, ali da mu mora reći gdje drže novac. 

“Rekao sam mu da ne brine. Odgovorio je da im je novac u banci i da jedino ima nešto novca u staklenoj posudi. Za vrijeme dok sam boravio u Vukovoj sobi nijesam mogao da vidim što se dešava u sobi u kojoj su se nalazili Marko i Gordana. U jednom trenutku u sobu u kojoj sam se nalazio sa Vukom ulazi Marko, rekao sam mu da ostane tu, da bih ja otišao na prvi sprat  da potražim novac. Poslije toga nisam mogao da vidim što se dešavalo u sobi u kojoj je ostao Vuk”, napisao je osumnjičeni za zločin u plavskom selu Brezopjevice. 

Dodaje da se vratio u Vukovu i Šoškiću rekao da Dašići nemaju novca u kući, osim toga što je pronašao na spratu.  

“Rekao sam mu da nema više novca i da treba da idemo odatle. U tom trenutku u sobi sam vidio pušku. Marko je uzeo. Kad smo izlazili iz kuće ušli smo u prostoriju u kojoj je bila Gordana. Vidio sam da je prekrivena pokrivačem i pitao Marka šta joj je. Odgovorio mi je da se onesvijestila od straha kada ga je ugledala. Nakon toga sa puškom i novcem iz posude napustili smo njihovu kuću. Nijesam imao namjeru bilo koga da ubijem, niti povrijedim i nisam to uradio. Nisam ubio Gordanu Dašić i nijesam povrijedio njenog muža. Otišao sam u krađu i potpuno sam spreman da odgovaram za to”, napisao je on.

Tvrdi da je isto rekao policajcima i tužiocu tokom saslušanja. 

Prema spisima iz istrage, Konatar i Šoškić staricu su ubili zbog 600 eura i puške. Plavljanin Nikola Knežević osumnjičen je da im je pomagao nakon ubistva.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com