AKTIVNO NEKOLIKO POŽARA: Kiša dala doprinos u gašenju - Volim Podgoricu

AKTIVNO NEKOLIKO POŽARA: Kiša dala doprinos u gašenju

Na teritoriji Crne Gore do osam časova aktivno je nekoliko požara u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju, Baru, Tivtu i Herceg Novom.

Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, vatra ne ugrožava ljude i objekte, a njeno gašenje na pojedinim lokacijama pomogla je i kiša koja je padala jutros.

Na teritoriji Glavnog grada aktivan je požar u Orasima, ali je pod kontrolom.

U Opštini Danilovgrad požar u Zagaraču je još uvijek aktivan, ali je pod kontrolom, a poboljšanju situacije doprinijela je kišakoja je padala.

Na teritoriji Cetinja aktivni su požari u Katunskoj nahiji, i to u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini. 

U Opštini Bar aktivni su požari u Krajini (sela Murići, Besa i Briska), a u Tivtu požari u Solilima i Toplišu, ali su pod kontrolom. Tokom noći je došlo do požara između Oblatnog i Begovića, ali je brzo ugašen.

Na teritoriji Herceg Novog aktivni su požari u mjestima Prijevor i Bjelotina.

Kako je saopšteno iz Direktorata švajcarski helikopter Super Puma je tokom dana bio operativan na području Luštice – Zabrđe – Stojkovići-Tići.

Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom prethodnog dana bila angažovana na gašenju požara u Orasima i Murićima.

Bugarski helikopter se vratio za Bugarsku.

“S obzirom na značajno poboljšanje situacije na terenu dva izraelska aviona tipa “Air tractor” su se vratili za Izrael. Očekuje se da će se ukrajinski avion tipa “Antonov AN 32P” i švajcarski helikopter “Super Puma” vratiti tokom naredna dva dana. Počev od juče na poluostrvu Luštica i u mjestu Bašbuljak – opština Ulcinj, privredna društva koja se bave zaštitarskim poslovima na zahtjev Direktorata za vanredne situacije dobrovoljno su započeli kontinuirano praćenje i osmatranje tih područija. Direktorat za vanredne situacije je ustupio privrednim društvima naprtnjače za gašenje požara koje će pripadnici tih zaštitarskih službi koristiti za gašenje požara na otvorenom  prostoru u početnoj fazi”, navodi se u saopštenju. 

1 komentar

  1. Da nam kisa pomogne, kad nece @bracja@ iz NATOa-OTANa 🙁 … Pusti dobro je, samo da Dula vise Tram ne cuska, pa neka mi izgorimo. Lakse nam to pada no ona bruka!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com