Miga saslušavaju zbog sumnjivih isplata - Volim Podgoricu

Miga saslušavaju zbog sumnjivih isplata

Gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce Sla­vo­ljub Mi­go Sti­je­po­vić bi­će sa­slu­šan ove ne­dje­lje u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci po­vo­dom sum­nji­vih do­dje­la so­ci­jal­ne po­mo­ći dok je bio mi­ni­star pro­svje­te. Po­što je iz­vi­đaj u to­ku, iz tu­ži­la­štva ni­je­su mo­gli da nam sa­op­šte de­ta­lje o pred­me­tu. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, Sti­je­po­vić će iz­ja­vu da­ti u svoj­stvu gra­đa­ni­na. Ipak, iz tu­ži­la­štva su po­tvr­di­li da se zbog spor­nih is­pla­ta iz 2014. go­di­ne spro­vo­de iz­vi­đaj­ne rad­nje. Pred­met je for­mi­ran po­što su me­di­ji ob­ja­vi­li da je biv­ši mi­ni­star pro­svje­te, a sa­da­šnji gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce so­ci­ja­lu di­je­lio uglav­nom oso­ba­ma bli­skim DPS-u.

– U ve­zi sa no­vin­skim član­kom, for­mi­ran je pred­met ra­di is­tra­ži­va­nja da li su nov­ča­na sred­stva do­dje­lji­va­na u skla­du sa za­ko­nom. Da­kle, pred­met je u iz­vi­đa­ju i u ci­lju za­šti­te in­te­re­sa po­stup­ka u ovom tre­nut­ku ne mo­že bi­ti sa­op­šte­no vi­še po­da­ta­ka – sa­op­šti­la je „Da­nu” Dan­ka Iva­no­vić, tu­ži­lac i port­pa­rol Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci.
De­ta­lje o is­tra­zi, pro­tiv ko­li­ko li­ca se vo­di i zbog ko­jih dje­la je po­kre­nu­ta iz tu­ži­la­štva ni­je­su na­ve­li.

Me­di­ji su sre­di­nom ja­nu­a­ra ob­ja­vi­li do­ku­men­ta­ci­ju ko­ja po­ka­zu­je da je Sti­je­po­vić kao mi­ni­star pro­svje­te 2014. go­di­ne di­je­lio so­ci­jal­nu po­moć imuć­nim po­je­din­ci­ma, od ko­jih su ne­ki po­ve­za­ni sa De­mo­krat­skom par­ti­jom so­ci­ja­li­sta i na če­lu su va­žnih dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja. Ta­da je obje­lo­da­nje­na do­ku­men­ta­ci­ja ko­ja uka­zu­je da su fi­nan­sij­sku po­moć, uz obra­zlo­že­nje da su u te­škoj ma­te­ri­jal­noj si­tu­a­ci­ji, od Mi­ni­star­stva pro­svje­te Cr­ne Go­re u iz­no­si­ma od 300, 500 i 1.000 eura do­bi­li i vi­ce­gu­ver­ner CBCG Ni­ko­la Fa­bris, pen­zi­o­ni­sa­ni šef Slu­žbe dr­žav­ne bez­bjed­no­sti Vla­di­mir Ke­ko­vić (ko­ji pri­ma dr­žav­nu pen­zi­ju u iz­no­su od pre­ko 800 eura), di­rek­to­ri ško­la Ma­ri­ja­na Pa­pić i Vje­ra Vu­ko­vić i za­po­sle­ni u me­di­ji­ma Go­ran Se­ku­lo­vić i Bo­gić Ra­ko­če­vić.

Tu­ži­la­štvo je od­mah po ob­ja­vlji­va­nju tek­sta for­mi­ra­lo pred­met i po­kre­nu­lo iz­vi­đaj ka­ko bi se utvr­di­lo da li su ta nov­ča­na sred­stva do­di­je­lje­na u skla­du sa za­kon­skim pro­pi­si­ma. Od Mi­ni­star­stva pro­svje­te za­tra­že­na su do­ku­men­ta ko­ja su iza­zva­la sum­nju jav­no­sti. Ta­ko­đe, pla­ni­ra­no je sa­slu­ša­nje još ne­ko­li­ko li­ca u svoj­stvu gra­đa­na, me­đu ko­ji­ma bi tre­ba­lo da se na­đu i ne­ki od onih ko­jim su do­di­je­lje­na fi­na­nsijska sred­stva. 

Do­ku­men­ta­ci­ju o tim zlo­u­po­tre­ba­ma sre­di­nom mje­se­ca ob­ja­vio je De­mo­krat­ski front. Šef klu­ba od­bor­ni­ka DF-a u pod­go­rič­kom par­la­men­tu Ra­doš Ze­če­vić ta­da je sa­op­štio na kon­fe­ren­ci­ji za me­di­je da je Sti­je­po­vić do­dje­lji­vao dr­žav­ni no­vac u iz­no­su od 300 do 1.000 eura za­po­sle­ni­ma u dr­žav­nom apa­ra­tu, do­ku­men­tu­ju­ći to kon­kret­nim rje­še­nji­ma. 

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com