More čisto i bistro na 95% kupališta u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

More čisto i bistro na 95% kupališta u Crnoj Gori

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 19. do 20. jula pokazali su da je na 95% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase. Na 5% kupališta bio je K2 klase, što govori da je na crnogorskim kupalištima morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopštavaju iz JP Morsko dobro.

U opštini Ulcinj na svih 16 kupališta voda je bila kvaliteta K1. Od ukupno 12 kupališta u Baru, na 11 je voda bila kvaliteta K1, dok je na jednom kupalištu voda bila K2 klase.

Slična situacija je bila u Budvi gdje je od ukupno 27 kupališta na njih 26 voda bila K1 klase, a na jednom K2, kao i u opštini Tivat gdje je od ukupno 9 kupališta na 8 voda bila K1, a na jednom K2 klase.

Kvalitet morske bode K1 bio je na svih 15 kupališta u Kotoru, dok je analiza vode na hercegnovnskoj obali pokazala da je voda kvaliteta K1 na 19 kupališta, a K2 na dva kupališta.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

1 komentar

  1. You lost me, buddy. I mean, I imagine I get what youre indicating. I recognize what you’re saying, but you just appear to have ignored that you’ll find some other individuals inside the world who look at this matter for what it truly is and may perhaps not agree with you. You may well be turning away many of folks who might have been fans of your web log.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com