Nenad Jelić kobni obračun najavio na Fejsbuku - Volim Podgoricu

Nenad Jelić kobni obračun najavio na Fejsbuku

Nenad Jelić (48), kojeg je pre tri dana upucao u centru Smedereva Toza Atanacković (62), iza sebe ima bogatu kriminalnu prošlost i trostruko ubistvo, kao i spisak uterivanja dugova koji mogu biti motivi krvavog obračuna.

I dalje nijesu poznati motivi zbog čega je Atanacković ispalio više hitaca u svog sugrađanina Nenada Jelića, a zatim pucao sebi u usta. Obojica muškaraca preminula su u bolnici od povreda zadobijenih u pucnjavi.

Inače, Jelić je od ranije poznat policiji, počev od ubistva za koje je odležao kaznu. Osuđivan je i za reketiranje i iznudu, a to krivično djelo je, prema nagađanjima smederevske čaršije, najvjerovatnije motiv i pucnjave.

– To je bilo utjerivanje dugova, vjerovatno kockarskih, na to mi najviše liči. Ko zna koje su tu prijetnje padale, pa je Tozi prekipjelo, tako izgleda – kaže jedan od poznavalaca prilika u smederevskom podzemnom životu.

Atanacković nije imao dosije kao Jelić, ali je osuđivan zbog nelegalnog posjedovanja oružja. On je prije krvavog pira zločin najavio na Fejsbuku!

Za razliku od njega, Jelić iza sebe ima spisak zlodjela.

Kako saznajemo, Nenada Jelića je najprije Okružni sud u Leskovcu osudio zbog razbojničke krađe, trostrukog ubistva i neovlašćenog nošenja oružja na kaznu zatvora od 20 godina, ali je Vrhovni sud Srbije ocijenio da njegovo zlodjelo zavrijeđuje najstrožiju, smrtnu kaznu. Kasnije je ta kazna ukinuta, pa je odslužio 15 godina zatvora.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com