Opozicija snažnije da djeluje od jeseni - Volim Podgoricu

Opozicija snažnije da djeluje od jeseni

 

Očekujem da će se od jeseni sistem opozicionog djelovanja promijeniti i da ćemo preduzimati snažnije korake u borbi za ostvarenje naših ciljeva. URA je otvorena za dijalog o svakoj zdravoj inicijativi bilo kog opozicionog subjekta, rekao je lider Ure, Dritan Abazović.

 

On je kazao da nema većih nesuglasica među opozicionim partijama i da se sve stranke i dalje jedinstveno zalažu za ostvarenje ključnog cilja – dobijanje datuma vanrednih izbora.

“Zajedno smo u bojkotu i zajednički je zahtjev za novim izborima. Niko do sada nije promijenio mišljenje. To što imamo različite pristupe i što smo okupirani sopstvenim prioritetima, pa su neke stranke više posvećene radu na terenu, a neke imaju problem vezan za sudske sporove, to je interna stvar. Ostajemo potpuno posvećeni dijalogu opozicionih partija o daljoj strategiji pritiska na aktuelnu vlast vezano za dobijanje datuma novih izbora. Ono što je interes građana je da profunkcioniše sistem koji je blokiran i koji ovako neće moći trajati još dugo. Ako bude trajao, biće sa mnogo većim posljedicama”, kazao je Abazović za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, naredni potez trebalo bi da povuče crnogorska vlast.

“Lopta je u dvorištu onih koji su je uzeli, koji su je oteli i  ukrali, i ne žele da je vrate u igralište jer se plaše konačnog ishoda. Za devastaciju institucija, prije svega Skupštine, direktno okrivljujem aktuelnu vlast, a sada već možemo reći i neke aktere koji nijesu možda direktno iz Crne Gore, a koji značajno utiču da se ovakvo stanje nastavi”, kaže Abazović.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com