Vladimir Roganović će robijati dvije godine - Volim Podgoricu

Vladimir Roganović će robijati dvije godine

 

Vladimir Roganović (31) iz Herceg Novog presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu osuđen je na dvije godine zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

Roganović je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Roganović je uhapšen u policijskoj stanici Zvezdara krajem aprila.

On je u policijsku stanicu došao sa starom ličnom kartom u koju je zalijepio svoju fotografiju. Imao je i lažno uvjerenje o državljanstvu, kao i krštenicu. Namjeravao je da ta dokumenta preda, da bi na ime mladića čija je lična karta dobio srpski pasoš i biometrijsku ličnu kartu. On je brat od strica nedavno ranjenog Duška Roganovića, sa kojim je bio optužen za ubistvo Marka Vesnića, vođe „delija“, jula 2009. u Herceg Novom.

Bio je u spuškom pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice, dok je Roganović osuđen na osam godina zatvora.

Dok je bio u pritvoru, policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović ostao je bez nogu u eksploziji bombe, 25. aprila u Herceg Novom, koja je bila postavljena pred njegov automobil.

Crnogorski istražitelji raspisali su međunarodnu potjernicu za Vladimirom Roganovićem, zbog sumnje da je 29. aprila iz Beograda prijavio da je u podgoričkoj diskoteci „Bigl“ postavljena bomba.

Podgorički Interpol je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru za Roganovićem raspisao i međunarodnu potjernicu zbog izdržavanja kazne od godinu zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja.

Prema evidenciji bezbjednosnih službi, Roganović je član „kavačkog“ klana koji je u sukobu sa „škaljarskom“ grupom.

U aprilu je bilo 18 lažnih dojava o postavljenim bombama u Podgorici, koje su stigle sa različitih pripejd brojeva iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Iako policija zvanično nije optužila Roganovića za ostale dojave o lažnim bombama, indikativno je da su nakon njegovog hapšenja pozivi policiji prestali.

Samo dva dana prije hapšenja Roganovića, stigla je posljednja informacija o bombi za vrijeme utakmice Budućnost – Mornar u Sportskom centru „Morača“.

Izvori bliski istrazi vjeruju da je u pitanju obračun ove dvije kriminalne grupe iz Kotora, čiji organizatori su odavno napustili Crnu Goru.

Izvor: Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com