Danas sjednica UO Univerziteta: Ko ima većinu? - Volim Podgoricu

Danas sjednica UO Univerziteta: Ko ima većinu?

 

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore, na sjednici koja počinje u 10 sati, trebao da odluči ostaje li Viša medicinska škola u Beranama ili seli u Podgoricu. 

 

Hitno zakazivanje današnje sjednice iniciralo petoro članova UO koji u tom organu predstavljaju Vladu, a formalno je sazvao predsjednik UO u ostavci Duško Bjelica.

UO se već dva puta izjasnio za seljenje VMŠ u Podgoricu – jednom jednoglasno, jednom većinom glasova. U medjuvremenu je medjutim došlo do promjene sastava UO, , nakon što su dvojica članova sami tražili da budu razriješeni a i prof. dr Željko Jaćimović, jedan od pet članova Odbora koje imenuje Vlada,  je opozvan jer je glasao suprotno vladinim instrukcijama, tako da vlada u UO sada ima većinu za svoju odluku.

Predsjednik Vlade Duško Marković podržao je na premijerskom satu stav ministra prosvjete Damira Šehovića o upisu studenata u Visoku medicisnku školu (VMŠ) u Beranama, rekavši da ostrašćene i jednostrane izjave koje dolaze sa Univerziteta Crne Gore (UCG) o upisu u VMŠ prelaze granice dobrog ukusa. On je pozvao UCG da raspiše konkurs za upis u beransku školu i time podrži stratešku razvojnu politiku države. Marković je poručio studentima koji namjeravaju da upišu VMŠ da obave upis tamo gdje im to bude omogućeno, a da će im Vlada obezbijediti finansijsku podršku.

Isti dan Senat Univerziteta se ponovo izjasnio protiv ostanka VMŠ u Beranama.

Portal Analitika

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com