Profesionalno ubistvo košta i do 150.000 eura - Volim Podgoricu

Profesionalno ubistvo košta i do 150.000 eura

Naručeno, profesionalno ubistvo ima paprenu tarifu u podzemlju. Naručioci su spremni da iskeširaju i do 150.000 eura, koliko staje, kako kažu za CdM upućeni u ovu problematiku, povlačenje obarača na snajperu. Ako je meta osoba čije je ubistvo već jednom spriječeno ili koja vrši neku važnu funkciju i ima organizovano obezbjeđenje, cijena može da ide i preko prosječne granice. A, profesionalne ubice koje na našoj teritoriji izvršavaju ubistva uglavnom dolaze iz regiona, Bosne, Srbije, Albanije.

 

Za osam dana u Crnoj Gori dogodila su se dva ubistva koja su temeljito isplanirana, naručena.

Prvo je 18. jula hicima iz pištolja naočigled svoje maloljetne djece i supruge ubijen Baranin Igor Mitrović.

“Svi tragovi ubice, koji je srednjih godina, vode ka BiH. Način na koji je izvršeno ubistvo, pred ženom i djecom, ukazuje da se radi o profesionalcu”, kazao je izvor CdM-a.

U pucnjavi koja se dogodila jutros oko 1,20 sati u Herceg Novom ubijen je Niko Roganović (65), otac Duška Roganovića koji je u ekspoloziji u aprilu ostao bez nogu.

Niko Roganović je, kako saznajemo, praćen dok se vraćao iz lokala koji drži u Novome i ubijen ispred stana u kojem je živio. Prema našim saznanjima, sumnja se na nastavak obračuna Kavačkog i Škaljarskog klana.

Nedavno, kako saznajemo, oko kuće Roganovića primjećene su nepoznate osobe koje su pokušale da napadnu Roganoviće, policija je obaviještena tada o događaju i uzela snimke nadzornih kamera.

“Počinioci likvidacije obično pripadaju nekoj kriminalnoj organizaciji. Profesionalne ubice teško se otkrivaju i uglavnom su bili u nekim od organizacija poput Legije stranaca, policije, vojske i slično, gdje su usavršili rad sa eksplozivima i raznim vrstama oružja”, objašnjava za CdM kriminolog Darko Trifunović.

Kod nas ubistva su najčešće posljedica sukoba zbog narko biznisa i između klanova koji jedni druge smatraju konkurencijom.

“Postoji i dark net na kojem se javljaju početnici koji za vrlo male pare izvršavaju ubistvo, to je strana interneta koju koriste lica sklona kriminalnim radnjama kako bi izbjegla zakon. Kada se ubistvo desi u Crnoj Gori, sumnja se uglavnom na počinioce iz regiona. Isto tako je i u Srbiji, Bosni…”, kazao nam je Trifunović, ističući da je najteže riješiti ubistva bez očiglednom motiva.

Nestanak dvije tone kokaina, ističe Trifunović, izazvao je rat kriminalnih klanova kod nas i u regionu.

“Oni ljudi koji su se smatrali nosiocima kriminalnih djelovanja u Crnoj Gori i Srbiji, poput Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, Andrije Draškovića i Slobodana Đirovića Baranina, sada su u zatvoru. Sve ukazuje da se sada radi o prekompoziciji moći albanske mafije uz svoja djelovanja u pomenutim zemljama”, naglasio je Trifunović.

Oružje ubice dočeka već pripremljeno ili ga kombinovanjem raznih kriminalnih radnji prokrijumčare. Važnu ulogu im igraju pomagači i logistička podrška koja ih dočeka. Uglavnom se žrtva prati i utvrdi se njen sljedeći korak koji je za ubicu pogodan, a za nju koban.

Kriminolog smatra da je suštinska stvar za suzbijanje i rješavanje ovih sukoba koncentracija na one koji bi imali motiv da unajme ljude za izvršavanje likvidacija.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com