Đukanović: Opozicija je izgubila bitku pa se stavila na raspolaganje drugoj državi - Volim Podgoricu

Đukanović: Opozicija je izgubila bitku pa se stavila na raspolaganje drugoj državi

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je da se opozicija stavila na raspolaganje drugoj državi jer su shvatili da su izgubili bitku protiv DPS-a.

 

Đukanović je, na večeras održanoj sjednici OO DPS-a Danilovgrad, kazao da su politički protivnici DPS-a promašili temu kada govoreda se Crna Gora, članica NATO, priprema za rat.

„Mi smo taj zaokret napravili, i Crna Gora je danas članica NATO-a. Naši politički protivnici su promašili temu kada govore da se Crna Gora opredjeljuje za ovaj ili onaj savez. Nije nam namjera da ratujemo nego da budemo dio sistema vrijednosti. To je posljedica onoga što smo uradili u posljednih 20 godina i pod dirigentskom palicom Demokratske partije socijalista. Danas smo najbolja ekonomija na zapadnom Balkanu. ’98. smo rekli ne želimo u rat protiv čitavog svijeta, ovo nije nas rat nego rat vođen izvan Crne Gore, to nije naš nacionalni interes”, rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao i da smo put ka vrijednostima zapadnog svijeta već otpočeli i da mladi mogu da vide jasnu perspektivu crnogorskog društva.

Predsjednik DPS-a je komentarisao ponašanje opozicionih partija nakon održavanja parlamentarnih izbora. Kazao je da su poraženi nastavili da opstrukcijom teže rušenju države Crne Gore.

„Nakon parlamentarnih izbora konkurencija, shvativši da je izgubila odsudnu bitku, stavila se na raspolaganje interesima druge države protiv svoje države. Pokušali su da opstrukcijom Parlamenta i institucija pokažu da je Crna Gora nesolidna država. Mi smo pokazali da Vlada obavlja svoj posao, da institucije rade svoj posao, da Skupština radi svoj posao“, rekao je on.

Đukanović je ponovio da je za Demokratsku partiju socijalista traženje ponavljanja izbora potpuno neprihvatljivo i da DPS neće podleći nikavim pritiscima i ultimatumima.

„Nikakvim ultimatumima nećemo podlijegati. Ponavljanje izbora je za nas potpuno neprihvatljivo. To bi značilo izlaženje u susret našim državnim neprijateljima. Kad su se brutalno umješali u pravo da biramo našu budućnost i pravo građana da slobodno biraju, nauk je da im to više nikada ne dozvolimo, a ne pravo na popravni prije izbora. Što se nas tiče, parlamentarni izbori će biti 2020. godine. U međuvremenu ćemo se baviti predsjedničkim i lokalnim izborima“, rekao je Đukanović.

Na oktobarskim izborima, kako je naveo, ostvaril su pobjedu koja je izuzetna, u nikad težim uslovima ostvarena, briljantna pobjeda crnogorske odlučnosti da brani svoju slobodu i da brani svoje pravo na svoj izbor.

“Nikada to naše pravo nije bilo tako napadnuto i ugroženo kao u oktobru. Naša politika bila je najbrutalnije napadnuta kada nam se željelo oduzeti pravo da upravljamo svojom budućnošću. Zlokoban naum je bio taj čin da se oduzme pravo na slobodu, naša država se tumačila kao glavno zlo, i tada bi drugi odlučivali o nama. Radi se o našoj brojnijoj slovenskoj pravoslavnoj braći koji vide da im se dogodilo glavno zlo jer je Crna Gora izmakla od njihove pretenzije da upravljaju nama”, rekao je Đukanović.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com