HOROR: Pronađeni ostaci ljudskog skeleta (FOTO) - Volim Podgoricu

HOROR: Pronađeni ostaci ljudskog skeleta (FOTO)

Prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji Bajove ulice, na raskršću sa ulicom Nikole Lekića radnici su pronašli osteološke ostatke. Kosti su pronađene na dubini nešto većoj od metar.

 

FOTO: Cetinjski list

Nakon prvih analiza, ustanovljeno je kako su kosti bile razbacane u radijusu od tri i po do četiri metra. Stručna lica vjeruju kako je do rasipanja došlo pri radovima koji su ranije izvođeni na toj lokaciji.

Arheolog Čedomir Martinović kaže za RTV Cetinje kako je lokaciju obišao sedmog jula, pri čemu su ostaci skeleta bili izdvojeni u gomili. On ističe kako na lokaciji nema detalja koji bi ukazivali da je u pitanju izgrađena grobnica, ili koji bi ukazali na dob, društveni status ili pol osobe čiji su ostaci nađeni.

Jedino se, kako ističe on, moglo konstatovati tačno mjesto na kojem je nađen dio lobanje, s obzirom da je kalota ostavila otisak u zemljištu. Ostale kosti bile su razbacane unaokolo.

Martinović je skupa sa kolegom Goranom Pajovićem nadzirao dalje radove, no drugih ostataka nema.

Nađeni ostaci pažljivo su sakupljeni i transportovani u depo Narodnog muzeja, pa slijedi naučna obrada, odnosno antropološka analiza.

Martinović kaže da bi se, tek nakon eventualne forenzičke analize, moglo govoriti o vremenu kada je osoba sahranjena, ili o dobi i polu.

1 komentar

  1. It was some sort of contentment coming across your site the other day. I got here today hoping to find out new things. I was not dissatisfied. Your ideas upon different tactics on this topic were enlightening and a wonderful help to me. Much gratitude for leaving out time to create these things as well as for sharing your opinions.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com