TUČA I PUCNJAVA NA ZLATICI: UHAPŠENI PODGORIČANI - Volim Podgoricu

TUČA I PUCNJAVA NA ZLATICI: UHAPŠENI PODGORIČANI

 Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti ravijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija. Tom prilikom policijski službenici su identifikovali i lišili slobode dva lica, jedno zbog sumnje da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija a drugo lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Naime, službenici CB Podgorica su, preduzimajući operativne i kriminalističke mjere i radnje rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija i lišili slobode N.P. (26) iz Podgorice i S.R. (31) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili ovo krivično djelo na štetu N.B. (27), D.M. (27) i M.R.(39), sva tri lica iz Podgorice.  Naime, N.P. i S.R. su se, 23.07.2017. godine oko 16,00 časova nalazili u plažnom baru „Lađa“ na Staroj Zlatici, gdje je u jednom mometu, sumnja se, došlo do verbalnog a kasnije i do fizičkog konflikta sa N.B. i D.M, koji su se takođe nalazili u plažnom baru „Lađa“. Tom prilikom je, kako se sumnja, N.P. iz pištolja nepoznate marke ispalio jedan hitac koji je oštetio zadnje bočno lijevo staklo na vozilu marke „Mercedes“ mojkovačkih registarskih oznaka, u vlasništvu M.R, koje je bilo parkirano u bašti navedenog plažnog bara. Nakon ovog događaja sva lica su se udaljila sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

 

Službenici podgoričke policije su u saradnji sa nadležnim tužiocem, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.P, u kojim takođe boravi S.R. u svojstvu podstanara. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli više komada municije nepoznatog kalibra, u ilegalnom posjedu. Municija, sumnja se, pripada S.R.

 

Pronađena i oduzeta municija biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

 

O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da mu se ova lica privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnja da je N.P. počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, a S.R. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je nakon saslušanja ovih lica donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com