Bivši šef NATO: Putin pobjeđuje, EU da se ne suprotstavlja SAD - Volim Podgoricu

Bivši šef NATO: Putin pobjeđuje, EU da se ne suprotstavlja SAD  

 

Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen smatra da EU treba da se pomiri sa sankcijama SAD Rusiji i da ih prihvati u ime “transatlantskog jedinstva”.

 

Po mišljenju Rasmusena, koji je sada savjetnik predsjednika Ukrajine, cilj Rusije je navodno razjedinjavanje Zapada i pobjeda u novom “hladnom ratu”.

Pokušavajući da dokaže svoju tačku gledišta, bivši državni sekretar NATO-a izvodi zaključak da Rusija treba da plati “višu cijenu” nego za vrijeme prvog talasa uvođenja sankcija.

Bivši državni sekretar NATO-a plaši se reakcija Brisela koji se, neočekivano, ne slaže u potpunosti sa novim američkim paketom sankcija Rusiji koji dotiče i energetske interese Evrope. Rasmusen smatra da to govori o “pobjedi Vladimira Putina” i poziva Evropu da se ne suprotstavlja SAD, navedeno je u njegovoj izjavi za “Fajnenšel tajms”.

Ranije je objavljeno da se Brisel protivi novim američkim sankcijama Rusiji, koje su već odobrili Senat i Kongres i zaprijetio da će uvesti recipročne mjere na ove akcije, između ostalog, tako što će ograničiti pristup kompanijama iz SAD da koriste kredite evropskih banaka.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com