Kasnio let MA, propustile avion za Atlantu, pa iz džepa platile noćenje u Parizu - Volim Podgoricu

Kasnio let MA, propustile avion za Atlantu, pa iz džepa platile noćenje u Parizu

Podgoričanka Margita Vukčević i njene drugarice juče su iz svog džepa morale da plate noćenje u Parizu jer su zbog kašnjenja leta Montenegro Airlinesa iz Podgorice za taj francuski grad, propustile let za Atlantu koja im je bila krajno odredište.

 

“Sramno! Prvo polete sat i 15 kasnije, jer im je jedan avion van upotrebe, a zatim niko ne snosi odgovornost za bilo šta. Same smo morale da se snađemo da platimo hotel. Jedino što smo riješile bez problema je drugi let”, kaže za CdM ogorčena Margita.

Avion MA je, kako nam je kazala, umjesto u 8.55 krenuo u 10.10 časova. U Parizu su bili juče u 13 sati i nikako nijesu mogli da se čekiraju dalje, za finalno odredište-Atlantu, jer je taj avion sa francuskog aerodroma letio u 13.30 časova.

 FOTO: CDM

“Na šalteru Air France rečeno nam je da su dužni da nam nađu alternativni let što su i uradili za sjutra, ali da je na ljudima iz Montenegro Airlinesa da nam bukiraju hotel i da nas smjeste, jer oni nemaju takvu vrstu dogovora sa njima. Na šalter Montenegro Airlinesa u Parizu niko nije znao da nam kaže gdje je smještaj. Našle smo hotel, sjutra nastavljamo putovanje, ali sa našim avioprevoznikom više nikad”, kazala nam je Margita.

Iz Montenegro Airlines su nam kazali da o konkretnom slučaju više informaciju mogu da nam daju tek u ponedjeljak, te da će o načinu refundacije naknadno obavijestiti putnike.

Šta kažu međunarodna pravila?

Ukoliko prvi let kojim putnik stiže na transferni aerodrom kasni, putnika mogu čekati na ukrcavanje za naredni let, ali to nije obavezna praksa. O ovome odlučuje posada na drugom letu u dogovoru sa službenicima aviokompanije.

Ukoliko prvi let razumno kasni, a drugi let ima mogućnosti kratkotrajnog odlaganja polijetanja onda će aviokompanija sačekati svog putnika ili putnike. Ukoliko se procijeni da je kašnjenje veliko ili da može ozbiljno narušiti dalji red letjenja aviokompanije onda drugi let polijeće na vrijeme, a putnik koji je propustio svoj tranzit ima mogućnost da problem riješi rerutiranjem koje će dogovoriti sa predstavnikom aviokompanije.

U tom slučaju putnik neće imati nikakve dodatne troškove, a aviokompanije je dužna da mu obezbijedi pomoć u vidu hrane i pića primjerenu dužini čekanja na naredni let.

Ako je novi let sljedećeg dana, aviokompanija je obavezna da putniku obezbijedi hotelski smještaj (minimum tri zvjezdice) kao i transfer od aerodroma do hotela i nazad.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com