Majke do ovog datuma da podnesu zahtjev nadležnim Centrima za socijalni rad - Volim Podgoricu

Majke do ovog datuma da podnesu zahtjev nadležnim Centrima za socijalni rad

Korisnice naknade po osnovu rođenja troje ili više djece kojima je radi korišćenja tog prava njihovom voljom prestao radni odnos na neodređeno vrijeme, počev od 6. avgusta 2015. godine, imaju pravo na mjesečnu naknadu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

“U skladu sa članom 2 Zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore U-I broj 6/16 od 19. aprila 2017. godine, korisnice naknade po osnovu rođenja troje ili više djece kojima je radi korišćenja tog prava njihovom voljom prestao radni odnos na neodređeno vrijeme, počev od 6. avgusta 2015. godine, imaju pravo na mjesečnu naknadu u zakonom utvrđenim iznosima, ako do 31. jula 2017. godine podnesu zahtjev nadležnim Centrima za socijalni rad”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako bi sve korisnice blagovremeno podnijele zahtjev za ostvarivanje navedenog prava, Ministarstvo rada i socijalnog staranja obavijestilo je korisnice naknada da će JU Centri za socijalni rad organizovati rad za dane 28, 29, 30 i 31. jul 2017. godine, od 8h do 20h.

(kodex.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com