PODGORICA: Mitropoliji zgrada ispod crkve Svetog Đorđa - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mitropoliji zgrada ispod crkve Svetog Đorđa

Kompanija „Volvox inženjering” i Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) započeli su izgradnju zgrade pod Goricom ispod crkve Svetog Đorđa.

Izvođač radova je kompanija „Bemax”, a rok završetka zgrade 30. novembar iduće godine.

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine izdao je građevinsku dozvolu „Volvox inženjeringu” i MCP 19. juna, za zgradu koja će imati dvoetažnu garažu, prizemlje, šest spratova i potkrovlje.

Horizontalni gabariti biće, kako se navodi u dokumentaciji, 1.074 metara kvadratnih. Zgradu grade na zemljištu čiji je vlasnik MCP, a ukupna površina parcela je 4.724 metra kvadratna.

Kolektivni stambeni objekat biće izgrađen na urbanističkoj parceli broj 44 – parcelama broj 2371/1, 2371/2 Katastarska opština Podgorica II u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana „Nova Varoš 2”. Kako se navodi u katastarskim podacima površina parcele 2371/1 je 3.981 kvadrata, a 2.371/2 je 743 metara kvadratnih.

Na parcelama je 23. decembra prošle godine kao teret ograničenja upisana zabilježba ugovora o zajedničkoj izgradnji.

Kako se navodi u dokumentaciji zgrada će biti izgrađena u skladu sa glavnim projektom, koji je uradio „Arhitektonski atelje”, a odgovorni projektant je diplomirani inžinjer arhitekture Mladen Đurović.

„Volvox inženjering” i MCP su zahtjev za građevinsku dozvolu podnijeli Sekretarijatu 25. maja.

Za izgradnju zgrade Sekretarijat je izdao Urbanističko- tehničke uslove, obezbijeđena je elektroenergetska saglasnost, kao i Vodovoda i kanalizacije na glavni projekat. Kako se navodi u dokumentaciji Glavni grad je Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine izdao potvrdu, kojom obavještava da su imenovani investitori ugovorno regulisali međusobna prava i obaveze po osnovu plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za zgradu.

 (Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com