LAKIĆ: Voz ima sve neophodne dozvole za saobraćaj šetalištem - Volim Podgoricu

LAKIĆ: Voz ima sve neophodne dozvole za saobraćaj šetalištem

Vlasnik turističkog vozića, koji i ovog ljeta saobraća na relaciji od Kumbora do Bijele priobalnim putem, Aleksandar Lakić tvrdi da nije tačno da nema sve neophodne dozvole za ovu djelatnost, kako tvrde pojedini mještani čije tvrdnje je juče prenio Radio Jadran. Oni su, kako navode, podnijeli prijavu hercegnovskoj Komunalnoj inspekciji. 

Vozić je sinoć poslije 21 sat isključen iz saobraćaja na šetalištu.

-Tačno je da je vozić isključen iz saobraćaja, ali nije tačno da nemam sve neophodne dozvole, kaže Lakić za naš portal. Dodaje da je svu dokumentaciju potrebnu za dobijanje rješenja za rad predao prije 45 dana, ali rješenje nije dobio iz administrativnih razloga.

-Svi znaju da lokalna samouprava nije funkcionisala zbog formiranja nove vlasti poslije izbora i to je jedini razlog zbog kojeg još uvijek nemam rješenje koje je organ lokalne samouprave bio u obavezi da mi dostavi u roku od mjesec dana od dana predaje dokumenata. Komunalnoj policiji sam na uvid dostavio kompletnu dokumentaciju koju sam predao. Voz je registrovan još 11 mjeseci, ima polisu osiguranja motornog vozila i polisu osiguranja putnika, potvrdu od Mašinskog fakulteta u Podgorici da je ispravan, predao sam i rješenje o registraciji firme i rješenje o PDV-u i izvod iz Centralnog registra Privrednog suda, ovjerenu dozvolu D kategorije, licencu za prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju koja važi pet godina, nabraja Lakić. On dodaje da je “tačno” da vozić ne ože da saobraća na potezu od Kumbora do Bijele, ali ne zbog toga što je neispravan i nema sve neophodne dozvole, već zbog, kako kaže, šahotva koji vire po 15 cm iz šetališta.

Foto Radio Jadran

-Naročito su neutemeljene priče da ja radim, navodno, zbog političkih veza, a istina je potpuno suprotna! Ja sam, naime, podržavao na izborima političku opciju koja nije ušla u koalicionu vlast, tako da je istina da samo politički nepodoban aktuelnoj vlasti, kaže Lakić. Naglašava da nikakve, niti političke, niti privatne veze nema sa predstavnicima lokalne samouprave.

V.D. načelnice Komunalne policije, Marija Andrić rekla je juče za Radio Jadran da je “dobijanje dozvole u proceduri”

“Služba Komunalne policije je upoznata sa tim problemom, preduzela je neophodne mjere i radnje. Oni su ušli u proceduru dobijanja odobrenja i kako inspekcijski nadzor nalaže, treba sačekati dobijanje dozvole. Ukoliko odobrenje bude odbijeno, voz će biti “isključen””, kazala je Andrićka.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com