OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI BAŠTOVANI 2017.! Ma, pogledajte samo te bašte! (FOTO) - Volim Podgoricu

OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI BAŠTOVANI 2017.! Ma, pogledajte samo te bašte! (FOTO)

Pobjednicima Konkursa za najljepšu baštu Podgorice 2017. na svečanom koktelu u Hotelu “Verde” uručene su nagrade i diplome. Po odluci žirija ovogodišnjeg konkursa, najljepša bašta Podgorice 2017. je u vlasništvu Julke Mikavice i nalazi se u naselju Cijevna u Zeti. Drugo mjesto pripalo je porodici Gegaj iz Tuzi, a treće Momu Popivodi iz Mojanovića. Specijalnu  nagradu za najljepše cvijeće u bašti dobila je Maja Lađić Maraš iz Zete, a studentkinji  Anđeli Vujačić uručena je specijalna diploma za poseban doprinos afirmaciji baštovanstva i uređenja prostora.

Julka Mikavica

Vlasnica pobjedničke bašte dobila je porodični vikend u Hotelu „Splendid“ u Bečićima koji dodjeljuje Hotelska grupa „Montenegrostars“, a restorani “Salaš 23” i “Trpeza”  i picerija “Buongiorno” obezbijedili su porodične večere za dobitnike. Turistička organizacija Podgorice pobjednicima je uručila diplome, a Javno preduzeće “Zelenilo” je svim dobitnicima darovalo sadnice iz svog rasadnika.

-Bašta zahtijeva posvećenost i veliki rad, ali ako to radite iz ljubavi, onda ništa nije teško, rekla je prvonagrađena, Julka Mikavica.

Monika Gegaj

Organizatori konkursa zahvalili su  dobitnicima i svima koji su učestvovali na ovogodišnjem konkursu, kao i svima koji pomogli da, kako su rekli, ovi “veliki pregaoci” dobiju zaslužena priznanja. 

-Podgorica može biti ponosna jer ima stanovnike koji je svojim djelima čine ljepšim i humanijim mjestom za život. Vlasnici svih bašti koje su prijavljene na ovogodišnji konkurs, zaslužuju priznanje za ogromnu ljubav, rad i trud koji svakodnevno ulažu u brigu o svojim baštama, a za protekle tri godine smo se uvjerili da svi zaslužuju priznanje, prije svega kao dobri ljudi i skladne porodice.  Bašte su ogledalo svojih vlasnika, kao što su i javne zelene površine ogledalo grada.  Misija ovog konkursa, koji već postaje tradicionalan, je da ukaže na pozitivne primjere, da afirmiše i da motiviše, da svi zajedno, ne pričom, nego djelima, činimo da Podgorica bude još zeleniji i ljepši grad, rekli su organizatori.

Maja Lađić Maraš

Najavili su i da će se sledeće godine, pored najljepše bašte građana, birati i najljepša bašta kolektivnog stanovanja, kao i najljepša bašta poslovnih objekata.

Konkurs za najljepšu baštu Glavnog grada organizovali su Portal Volim Podgoricu i Turistička organizacija Podgorice, uz podršku sponzora nagrada.

Pogledajte i njihove bašte:

NAJLJEPŠE BAŠTE PODGORICE: Julkin čudesni kutak (FOTO)

NAJLJEPŠE BAŠTE PODGORICE: Pogledajte kako izgleda bašta porodice Gegaj (FOTO)

NAJLJEPŠE BAŠTE PODGORICE: Čarobna oaza ljubavi Moma Popivode (FOTO)

NAJLJEPŠA BAŠTA PODGORICE: Baštensko čudo dvadesetogodišnje Anđele (FOTO)

NAJLJEPŠA BAŠTA PODGORICE: Zavirite u prelijepo dvorište Maje Lađić Maraš (FOTO)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com