Matiji Bojoviću određen pritvor do trideset dana - Volim Podgoricu

Matiji Bojoviću određen pritvor do trideset dana

Nikšićaninu Matiji Bojoviću, koji je osumnjičen da je pripremao likvidaciju sugrađanina Ratka Koljenšića, istražni sudija Osnovnog suda u Nikšiću, Igor Đuričković, odredio je privor do trideset dana

Kako je kazao Bojovićev advokat Dragoljub Đukanović, za odbranu nije bilo osnova za zadržavanje i tražiće da se pomenuta odluka poništi.

“Odbrana smatra da nije bilo mjesta određivanju pritvora, iako je on u svojoj izjavi naveo da često boravi u Beogradu, on je državljanin Crne Gore sa previbašlitem u Crnoj Gori i nema nikakvog razloga da bježi, posebno zato što se radi o skraćenom postupku. Sve smo to istakli i mi ćemo se, naravno, na to rješenje žaliti,” kazao je Đukanović nakon Bojovićevog saslušanja.

 Anđelka Bojović još uvijek nije privedena kod istražnog sudije i ukoliko se to ne dogodi do 22:30 sati, ona će biti puštena na slobodu. 

Nikšićka policija je u srijedu u nikšićkom naselju Kličevo uhapsila Anđelku Bojović, majku vođe zemunskog klana Luke Bojovića i njegovog brata od strica – tridesetpetogodišnjeg Matiju. Oni su, sumnjaju istražitelji, danima prikupljali podatke o kretanju Nikšićanina Ratka Koljenšića, optuženog da je 2013. godine u Beogradu učestvovao u ubistvu Anđelkinog mlađeg sina Nikole.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je policija dobila operativni podatak da je blizu Kolljenšićeve kuće u Kličevu primijećen automobil panda beogradskih registracija. Krenuli su u potragu i ubrzo našli automobil u kojem su bili Anđelka i Matija. Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gde je pronašla dvadeset metaka, kutiju od ručne bombe i dve radio-veze.

Koljenšić je u decembru prošle godine izašao iz zatvora. Od tada je pod policijskim nadzorom zbog sumnji da mu prijeti opasnost.

On je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Šaranović je ubijen 11. marta u Budvi.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Hello! I just now would choose to make a massive thumbs up for any great info you’ve got here with this post. I am returning to your blog site for further soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com