PODGORICA: Oronula fasada prijeti pješacima - Volim Podgoricu

PODGORICA: Oronula fasada prijeti pješacima

Fasada solitera na Tuškom putu u Ulici 4. jula, popularnog Limuna, posljednjih dana otpada, tvrdi stanar zgrade Drago Šljivančanin.

On je naglasio da je za održavanje solitera zadužena firma „ANNI engineering”, ali tvrdi da se ne osvrću na trenutne probleme sa fasadom.

Međutim, „Vijestima” su iz te firme saopštili da je održavanje u njihovoj nadležnosti, ali da nijesu upoznati da ima problema sa fasadom.

“U našoj nadležnosti jeste održavanje žutog solitera u Ulici 4. jula, održavanje higijene i rasvjete u ulazu, sitne popravke i ostali radovi na zahtjev Skupštine stanara. Svakako, želimo da naglasimo da ugovorom o međusobnim odnosima, pravima i obavezama između naše firme i pomenutog ulaza, nije obuhvaćeno održavanje fasade”, navode iz „Anni engineeringa”.

Naglasuli su da nijesu imali bilo kakve zahtjeve od stanara ili Skupštine za intervenciju na fasadi.

Istakli su da su se „bazirali na probleme koji su ugrožavali zdravlje i bezbjednost stanara – remont lifta, mreže koje sprečavaju ulazak golubava u dijelu protiv-požarnog stepeništa, uklanjanje izmeta golubova i popravke krovnih i ulaznih vrata”.

Naveli su će ipak izaći na teren i utvrditi šta je sa fasadom.

 Šljivančanin ističe da su zbog oronule fasade ugroženi stanari i prolaznici.

“U toku noći je na moju terasu palo parče fasade. Da se neko tu nalazio bio bi ugrožen”, kaže Šljivančanin koji očekuje reakciju gradskih službi prije nego „bude kasno, jer do sad pomoći i odgovora nije bilo”.

Direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović kazao je „Vijestima” da održavanje zajedničkih djelova zgrade, u koje spada i fasada, nije u njihovoj nadležnosti.

On je rekao da obaveza vlasnika da urade popravke ili angažuju privredno društvo koje će to raditi.

Tomović je naglasio i da Agencija za stanove nije dobila nijedan zahtjev stanara te zgrade da intervenišu zbog problema sa fasadom.

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com