ŽENE U BIZNISU: Može se uspjeti i kod nas, Dragana je školski primjer - Volim Podgoricu

ŽENE U BIZNISU: Može se uspjeti i kod nas, Dragana je školski primjer

Dragana Ivanović, uspješna mlada preduzetnica, je školski primjer da se može uspjeti i kod nas. Na samom počeku svog poslovnog puta  smatrala je da je najteže započeti biznis i vratiti uloženi novac, a uspijela je to za vrlo kratak period. Za sve one koji žele pokrenuti sopstveni biznis kaže da trebaju prije svega biti jako oprezni i jasno formulisati šta im je san. Za uspjeh kaže nisu bitni ni obrazovanje, ni mjesto gdje živite, već strpljenje, predantnost i puno sati provedenih u radu.

Dragana je vlasnica i direktorica firme „Techno sokol“ DOO, osnovane 2013. godine. Osnovna djelatnost firme je prirodna kozmetika. Za pokretanje biznisa Draganu je prvenstveno motivisao njen otac koji se već dugi niz godina bavi pčelarstvom, pod nazivom „Pčelarstvo Ivanović“, a onda i to što je student na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Kao relativno mlada preduzetnica, jedna je od učesnica aktuelnog programa edukacija žena i ekonomsko osnaživanje kroz  projekat: “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti”, koji sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava zajedno s Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori uz podršku Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, koji se realizuje u Glavnom gradu Podgorici.

Željela  je da učešćem na ovim edukacijama unaprijedi svoj biznis i stekne nova iskustva od svojih koleginica, kao i da dobije prave informacije o mjerama podsticaja razvoja ženskog preduzetništva. Imala je konstantnu podršku Udruženja preduzetnica Crne Gore koje prati njen cjelokupni dosadašnji rad. Napomenula je Dragana, da je nakon učešća na jednom ovakavom  setu edukacija i održanim seminarima,  prati nevjerovatna atmosfera i pozitivna energija, koju nosi danima poslije. Sve to, kako kaže, utiču da se odvaži  da preduzme neke bitne korake u koje je ranije sumnjala.

Dragana naglašava da je bilje sa pčelinjim proizvodima najbolji put do zdravlja. Njena firma stoga proizvodi čiste pčelinje proizvode od meda, meda u saću, polena, propolisa, preparata za jačanje imuniteta, krvne slike i metabolizma. U svojoj ponudi, Dragana ima i čitavu paletu ljekovitih proizvoda na bazi bilja, bilja u obliku raznih melema, krema, kapi, ulja, tinktura, biljnih losiona, prirodne labele, ekstrata biljaka i raznih melema čistog prirodnog porijekla bez hemikalija. Neki od njenih potvrđenih proizvoda su: kapi za oči, ulje za sluh, tinktura za nokte, melem za vene, rane, hemoroide, melem za ekceme, lišajeve, krema od nevena, kantariona, sirupi i mnogi drugi.

Dragana smatra da samo sa plasiranjem čistih i kvalitetnih proizvoda od meda možete trajati i zavrijediti pažnja krajnjih korisnika ne samo u Crnoj Gori, nego i šire. Posvećenost i predanost su motiv u cilju ostvarivanja progresa oličenog u proizvodnji sopstvenih domaćih proizvoda, što doprinosi ne samo ličnim benefitima i razvoju, nego i razvoju ukupnog društva.Takođe ističe da  su žene većinom  strpljivije i upornije od svojih muških kolega, tako da kad dođu do uspjeha one su ga sigurno zaslužile svojim poštenim radom i borbom.

„Što prije realizujte svoju ideju u stvarnost! Ne čekajte da vam je drugi ukradu. Ne tražite da odmah budete plaćeni za sav rad, u početku ćete raditi više nego što ste plaćeni ali kada postanete gospodar znanja i iskustva u vašoj struci, vi ćete diktirati uslove. Ne čekajte da dobijete radni zadatak, sami ga zatražite, budite osoba od povjerenja!“, poručuje Dragana ženama koje imaju ideju, ali još uvijek nemaju svoj biznis.

Svoje proizvode „Techno sokol“ prezentuje na mnogim manifestacijama, smotrama i bazarima širom Crne Gore, na kojima dobija visoke ocjene za kvalietet proizvoda.

 

 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com