DVIJE NOVE ŠKOLE: Evo gdje će biti! - Volim Podgoricu

DVIJE NOVE ŠKOLE: Evo gdje će biti!

Dvije područne ustanove muzičke škole “Vasa Pavić” formirane su osnovnim školama “Milan Vukotić” u Golubovcima i “Mahmut Lekić” u Tuzima.

Komisija Ministarstva prosvjete obišla je ove dvije škole, kako bi utvrdila činjenično stanje za organizovanje područnih ustanova muzičke škole.

Iz Ministarstva je saopšteno da OŠ “Milan Vukotić” u Golubovcima pohađa više od hiljadu učenika. Nastava se, kako navodi, izvodi u dvije smjene i nalazi se u centralnom dijelu Zete, pa je organizovanje osnovnog muzičkog obrazovanja za svu djecu sa područja Zete, koja su zainteresovana i koja imaju muzičkog talenta, veoma značajno.

OŠ ‘Mahmut Lekić’ u Tuzima pohađa više od 1.000 učenika, radi u dvije smjene i nalazi se u centralnom dijelu Malesije, pa bi organizovanje osnovnog muzičkog obrazovanja za svu djecu sa područja Malesije bila takođe veoma značajna. 

“Ovakvim aktivnovstima Ministarstvo prosvjete nastoji da proširi obrazovne mogućnosti koje će pomoći našoj djeci da otkriju i razvijaju svoje talente”, rekao je povodom otvaranja područnih ustanova direktor Direktorata  za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Maraš Dukaj.

U cilju bolje selekcije učenika, kao i bolje informisanosti djece i roditelja, predloženo je da se od početka drugog polugodišta organizuje muzički vrtić u obije škole, u koji bi se upisala djeca prvog i drugog razreda OŠ sa područja Zete i Malesije, a koji bi pohađali samo nastavu solfeđa (2 časa sedmično).

(Rtcg)

 

1 komentar

  1. There couple of interesting points at some point in this article but I do not determine if I see all of them center to heart. There is some validity but I’m going to take hold opinion until I check into it further. Great post , thanks and then we want a lot more! Put into FeedBurner as well

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com