Medojević: Đukanović ponizio Markovića, premijer u autu saznao da je proslava završena - Volim Podgoricu

Medojević: Đukanović ponizio Markovića, premijer u autu saznao da je proslava završena

Koliki je haos u DPS i koliko je daleko otišao sukob Đukanovića i Roćena sa jedne strane, i Markovića i Mojkovčana, sa druge strane, najbolje je pokazala dupla proslava u Petnjici juče, saopšteio je danas predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević. 

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) Milo Đukanović juče je tokom radnog ručka sa crnogorskim iseljenicima u petnjičkom selu Bor poručio da  dani iseljenika nijesu mogli biti održani na boljem mjestu od Petnjice i Bihora i da je danas Petnjica prijestonica još jedne Crne Gore.

“Protokol koji je bio pripremljen za premijera Duška Markovića, bez njegovog znanja preoteli su Đukanović i Roćen, koji su se pojavili na proslavi u Petnjici, dva sata prije premijera Duska Markovića.  Koliko su “dobri” odnosi između Đukanovića i Markovića i kakvo je “jedinstvo” u DPS, najbolje govori činjenica da je premijer u automobilu saznao da je državna proslava već završena i da su to umjesto njega odradili predsjednik Košarkaškog saveza i ruski agent u penziji. Ovo je već drugo javno ponižavanje Markovića od strane Đukanovića. Prvo je bilo, kada se Đukanović, mimo protokola i suprotno Poslovniku Parlamenta pojavio na sjednici Skupštine na Cetinju , kada se glasalo o ulasku Crne Gore u NATO. Đukanović se pojavio i preuzeo šou Markoviću”, istakao je Medojević.

On je dodao da Đukanović želi sukobe u Crnoj Gori, kako bi pokušao da ubjedi moćne zapadne države da im je još potreban.

“On nikako da prihvati da je ulaskom u NATO, prestala potreba za njim i da oni sada žele da u Crnoj Gori vide politički dijalog i rješenje krize mirnim sredstvima. Đukanović ke postao prijetnja stabilnosti zemlje i on je prvo krenuo da povrati izgubljenu kontrolu nad izvršnom vlasti i u DPS. Po svemu sudeći, Marković će biti ohrabren od zapadnih sila da preuzme kontrolu nad DPS i otvori dijalog sa opozicijom o mirnom rješenju krize”, kazao je Medojević. 

Predsjednik PzP je rekaod da će zvanični susret Markovića sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom biti snažna poruka Đukanoviću da SAD podržavaju Markovića i da od njega očekuju rješenje krize, perstanak progona opozicije i normalizaciju prilika u zemlji.

“Ako Marković bude oklijevao da uradi neophodne rezove i ne isntitcionalizuje otpor Đukanoviću u DPS , Vladi i ANB, sasvim sigurno će proći kao Igor Lukšić, koji je elegantno i jeftino eliminisan aferom “Listing”. Svi sada možemo vidjeti koliko je DPS “jedinstven” i koliko sam ja dobro infromisan o dešavanjima u DPS i koliko sam bio u pravu”, zaključio je Medojević. 

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com