Šehović sa direktorima vrtića i škola: Spremni za novu školsku godinu - Volim Podgoricu

Šehović sa direktorima vrtića i škola: Spremni za novu školsku godinu

 

 

Obrazovne ustanove su, uz informacije dobijene u komunikaciji sa Ministarstvom prosvjete i resornim institucijama, spremne za novu školsku godinu, a svaka eventualna nedoumica rješavaće se u hodu, poručeno je na današnjem sastanku ministra Damira Šehovića sa direktorima svih obrazovnih ustanova na teritoriji Crne Gore.

 

Sastanak, kome su prisustvovali direktori direktorata za osnovno i srednje obrazovanje u Ministarstvu održan je kako bi se, kako su saopštili iz ovog resora, u školsku godinu ušlo sa punim razumijevanjem obaveza koje proističu iz nedavno izmijenjenih obrazovnih zakona.

Šehović je naglasio da će se najbolji nagrađivati.

“Nagrađivaćemo najbolje kroz Fond za kvalitet i talente, i radićemo na tome da se ovo društvo ugleda na profesore, čiji status ćemo predano jačati”, istakao je ministar.

 

Kako se navodi iz Šehovićevog resora, na sastanku je bilo riječi o nastavi engleskog jezika, asistentima u nastavi, i kvalitetu rada sa djecom uopšte.

Predstavnici Ministarstva su, kako se dodaje, posebno insistirali na obavezi licenciranja vrtića, ali i što skorijim koracima ka obezbjeđivanju alternativnih prostora za predškolske ustanove u saradnji sa opštinama i drugim zainteresivanim subjektima.

Kako je kampanja Ministarstva u vezi sa stručnim obrazovanjem već dala rezultate, jer je oko 12 odsto više učenika upisalo trogodišnje programe, Šehović je poručio da će se kvalitet rada čitavog resora mjeriti uspješnošću napora da prevaziđemo raskorak između ponude i tražnje i usmjerimo mlade na stručna zanimanja ukoliko za njih imaju afiniteta.

“Na kraju sastanka naglašeno je da će Zavod za školstvo održati sastanke sa školama, sa ciljem dodatnog razjašnjenja svih itvorenih pitanja, kako bi se nastava organizovala na najvišem nivou i na zadovoljstvo učenika i zaposlenih”, zaključuju iz ministarstva prosvjete.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com