Prvi susret Markovića i Brnabić: Crna Gora i Srbija žele da nastave saradnju - Volim Podgoricu

Prvi susret Markovića i Brnabić: Crna Gora i Srbija žele da nastave saradnju

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas da Srbija želi da se nastavi plodotvornu saradnju sa Crnom Gorom i da sva otvorena pitanja dvije države treba da rješavaju zajedničkim dijalogom, na uzajamno prihvatljiv način.

Brnabić je u razgovoru sa premijerom Duškom Markovićem, na margini Samita Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici, kazala da je, kada je riječ o procesu evropskih integracija, saradnja sa Crnom Gorom veoma pozitivna, navodi se u saopštenju kabineta premijerke.


Predsjednica Vlade Srbije je pozdravila napredak Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i istakla da uspješan put jedne države ka EU doprinosi približavanju cijelog regiona istom cilju.

Ona je ukazala na činjenicu da postoji obostrani interes za realizaciju zajedničkih projekata, prije svega u oblasti saobraćaja i infrastrukture, pa je sa Markovićem  razgovarala o obnovi željezničke pruge Beograd – Bar, izgradnji auto-puta Beograd – Bar i drugim projektima.

Jedna od zajedničkih tema bila je i saradnja u oblasti turizma, informacionih tehonologija i poljoprivrede.

Premijeri dvije zemlje su razgovarali i o pitanju položaja Srba u Crnoj Gori, na šta je Brnabić naglasila da očekuje poštovanje prava Srba, njihovog jezika, identiteta i kulturnog nasljeđa.

Predsjednica Vlade Srbije se osvrnula i na nedavno održani Samit lidera zapadnog Balkana, održan u Trstu 12. jula 2017, i naglasila da su rezultati tog skupa veoma važni kako zbog rezultata na ekonomskom planu, tako i na političkom.

Vijesti

1 komentar

  1. Oh my goodness! a wonderful write-up dude. Thanks a lot However I will be experiencing problem with ur rss . Do not know why Can not enroll in it. Could there be everyone getting identical rss difficulty? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com