Tilerson: Ni Tramp ni ja nijesmo srećni zbog sankcija protiv Rusije - Volim Podgoricu

Tilerson: Ni Tramp ni ja nijesmo srećni zbog sankcija protiv Rusije

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da ni on, ali ni predsjednik SAD Donald Tramp nijesu “baš srećni” zbog novih sankcija koje je Kongres uveo Rusiji.

Tilerson je rekao da sankcije pokazuju da Moskva frustrira Amerikance, iako žele da veze između SAD i Rusije funkcionišu.

Govoreći o svojih prvih šest mjeseci u Trampovoj administraciji, Tilerson je izrazio žaljenje zbog narušenih odnosa s Rusijom, ukazavši na odluku te zemlje da protjera američke diplomate.

Oba doma Kongresa su gotovo jednoglasno usvojila prošle nedjelje nove i pooštrene sankcije Rusiji. Ruski predsjednik Vladimir Putin je potom zatražio drastično smanjenje broja američkih diplomata u Rusiji.

Tilerson je rekao da su SAD ipak postigle uspjeh u saradnji sa Rusijom kada je u pitanju suzbijanje nasilja u Siriji.

Američki državni sekretar je kazao da će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom tokom posjete Filipinima, gdje će boraviti od nedjelje.

Tilerson je rekao i da SAD nijesu okrivile Kinu za situaciju s nuklearnim programom Sjeverne Koreje uprkos pritisku Vašingtona na Peking, dodajući da je Amerika spremna na pregovore sa Pjongjangom.

Beta

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com