Abazović: Pens nam je predložio prekid bojkota, ali od toga nema ništa - Volim Podgoricu

Abazović: Pens nam je predložio prekid bojkota, ali od toga nema ništa

 

Partije takozvane građanske opozicije juče u svojim saopštenjima nakon sastanka s američkim potpredsjednikom Majkom Pensom nijesu pominjale da im je američki zvaničnik na nenajavaljenom sastanku poručio da je vrijeme da prekinu bojkot i da se vrate u parlament.  

Lider URA-e Dritan Abazović kazao je za Antenu M da je poruku Pensa doživioisključivo kao predlog.

“Nismo ništa doživljavali kao zlonamjerno, bio je to iskren i otvoren razgovor oko brojnih tema, najviše oko političke krize u Crnoj Gori. Njihov predlog je bio dobronamjeran, a naša argumentacija uvažena. Sastanak je svakako veliko ohrabrenje za opoziciju, i razbijanje matrice vlasti kako je samo ona zaštitnica zapadnih vrijednosti”, rekao je Abazović.

Poziv za prekid bojkota stigao je sa najviše svjetske adrese. Ipak, Abazović, isključivo u svoje i ime URA-e tvrdi da to neće promijeniti njihov stav.

“Ja zaista ne želim da pobuđujem sumnje u to šta će se desiti u narednom periodu. Ponoviću moj lični stav-od prekida bojkota nema ništa i to je svakome jasno”, rekao je Abazović.

Abazovića bi, kaže, iznenadilo kad bi neka partija građanske opozicije prekinula bojkot nakon Pensovog dolaska.

“Ne osjećam nikakvu prijetnju u tom dijelu. Priča kolega je bila jedinstvena i mislim da nije bilo značajnih oscijalacija u mišljenjima na određene teme”, smatra Abazović.

Demokratski front juče nije bio na sastanku sa Pensom, ali su poslali poruku i opozicionim kolegama i američkoj administraciji-da bez njih nema održivog političkog rješenja. Abazović smatra da svako ima pravo na sopstveni stav.

“To jednostavno ne treba da nas opterećuje, to je jednostavno njihovo političko opredjeljenje. Svako ima pravo da artikuliše svoje mišljenje kako misli da treba. Ja mislim da je najveća sila na svijetu pokazala ozbiljnost, kako im i dolikuje”, poručio je Abazović.

Abazović, nakon sastanka sa Pensom, kaže da je američki zvaničnik poslao poruku i liderima Evropske unije.

“On je sastankom sa nama poslao poruku i evropskim partnerima. Oni se jako loše i neprofesionalno ponašaju prema opoziciji u Crnoj Gori, ovo je poruka da bi to ubuduće trebalo da promijene”, smatra Abazović.

Sastanku su juče prisustvovali i lideri Demokrata, Demosa i SDP-a. Poručili su da je sastanak bio konstruktivan, ohrabrenje za opoziciju te da je posjeta Pensa istorijska za Crnu Goru.

Antena M

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com