Atraktivne planinske lokacije dostupne online - Volim Podgoricu

Atraktivne planinske lokacije dostupne online

 

 Članovi planinarskih udruženja i outdoor klubova, biciklisti i ljubitelji prirode imali su priliku da, tokom prethodna dva mjeseca, saznaju više o korišćenjuGPS uređaja i mobilnih telefona za lakšu orijentaciju na planini. Obuka je organizovana u okviru projekta „IT kao podrška razvoju avanturističkog turizma“, koji realizujuTuristička organizacija Žabljak i Telenor fondacija. Radionice su organizovane u opštinama na čijim se teritorijama nalaze nacionalni parkovi na sjeveru – u Kolašinu, Pljevljima, Beranama, Plavu i na Žabljaku.

U narednim sedmicama, polaznici će naučiti da unose GPS podatke, uzimaju koordinate lokacija od značaja za turističku ponudu i prikupljaju fotografije planinarskih staza.Dobijene informacije naći će sepotom na sajtovima klubova, turističkih agencija i organizacija, što ima za cilj dodatnu prezentaciju aktivnog turizma. Na taj način, 20 popularnih planinarskih staza na području nacionalnih parkova Biogradska gora, Durmitor i Prokletije biće mapirano i dostupno na internetu.

,,Za TO Žabljak ovo je  bitan projekat, koji omogućava promociju naših prirodnih potencijala, dostupnost manje poznatih predjela i širenje cjelokupne turističke ponude.

Važno je da smo obučili polaznike radionica da koriste digitalne tehnologije i primjenjuju ih u svom radu, što će pomoći da detalje naše ponude putem interneta predstavimo turistima širom svijeta”, rekla je direktorica Turističke organizacije Žabljak, Vanja Krgović-Šarović.

Pet klubova ili pojedinaca koji prikupe najkvalitetnije podatke biće nagrađeno, a rezultati projekta biće predstavljeni u septembru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com