IZ ŽPCG TVRDE: Uprkos kašnjenju vozova putnici zadovoljni - Volim Podgoricu

IZ ŽPCG TVRDE: Uprkos kašnjenju vozova putnici zadovoljni

 

Anketirani putnici, njih 373, u anketi koju je sproveo Željeznički prevoz (ŽPCG), uglavnom su pozitivno ocijenili uslove prevoza vozom, uprkos čestim žalbama na kašnjenje vozova, pišu Dnevne novine. 

 

Ipak, bilo je i onih koji smatraju da su cijene voznih karata visoke.

Naime, Željeznički prevoz je sproveo anketu u cilju provjere stepena zadovoljstva putnika uslugom prevoza u lokalnim vozovima, kao i dobijanja informacija o predlozima putnika o vremenu polaska vozova. Anketa je sprovedena u periodu od 27. juna do 6. jula, a ukupno je učestvovalo 373 ispitanika.

“I pored malog postotka putnika koji smatraju da su cijene voznih karata visoke, ipak, prema rezultatima ankete, osnovni razlozi putovanja i opredjeljenje putnika za voz kao prevozno sredstvo jesu upravo pristupačne cijene i pouzdanost”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Željezničkog prevoza.

Umjereno zadovoljstvo je, kako se navodi, iskazano u pogledu higijene, sa uočenim trendom poboljšanja u odnosu na prethodni period.

“Zahvaljujući unapređenju usluga CAF-ovim vozovima i remontom starih garnitura, putnici su izrazili posebno zadovoljstvo udobnošću i komforom”, rekli su iz ŽPCG.

Anketa je pokazala da je odnos željezničkog osoblja u vozu pozitivno ocijenilo 95 odsto putnika.

“Ono na šta će ŽPCG posebno obratiti pažnju u budućnosti, u skladu sa svojim mogućnostima, je prilagođavanje reda vožnje zahtjevima korisnika usluga, higijeni i redovitosti vozova”, kazali su iz Željezničkog prevoza.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com