Šeron Stoun: Dijelila sam hljeb sa Srbima, oni su mi najdraži prijatelji - Volim Podgoricu

Šeron Stoun: Dijelila sam hljeb sa Srbima, oni su mi najdraži prijatelji

  

Američka glumica Šeron Stoun je priznala da je odrasla uz srpsku porodicu i da je sa njima dijelila dobro i zlo.
Šeron Stoun je prije nekoliko godina, u jednom intervjuu opisala svoj život i odrastanje uz prijatelje Srbe.

 

“Moji najdraži prijatelji, od djetinjstva do danas, jesu Milica i njen brat Dušan. Oni su mi kao brat i sestra. Rođena sam u Midvilu, malom mjestu u blizini Pitsburga. U blizini su stanovali Milica i Dušan. Moji roditelji, Džo i Doroti, porijeklom su iz Irske, a njihovi Milorad i Milunka iz Srbije. Roditelji su nam radili zajedno u obližnjoj fabrici, a mi smo se družili neprestano. Teta Milunka je često pravila hljeb od kukuruznog brašna i uvijek je nama slala polovinu. Sve smo dijelili, kao da smo bili jedna porodica. Sjećam se da sam kod njih često večerala taj kukuruzni hljeb udrobljen u mlijeku. To je tako lijepo i taj ukus nikada neću zaboraviti. Voljeli smo se, pomagali, dijelili probleme i siromaštvo. Oni su nam bili do koske privrženi, gostoljubivi, puni razumijevanja, plemeniti. U svemu smo se pomagali. Sjećam se da se moj otac otrovao i pao na poslu, prvi je dotrčao da mu pomogne čika Milorad i nije čekao hitnu pomoć nego ga je odnio do obližnje bolnice”, rekla je glumica i dodala:

 “Imala sam problema u školi, ne zato što sam bila loš đak, naprotiv, bila sam najbolja, pa su me druga djeca mrzjela i nazivala bubalicom. Milica, Dušan i moj brat, štitili su me i pomagali u svemu. Zajedno smo učili, pravili planove za budućnost. Onda su me zbog visokog stepena inteligencije 154, u 15. godini, prebacili iz škole Seger na univerzitet Edinboro. Meni najdraže osobe bile su fizički udaljene, ali blizu meni u svemu. Kada sam se zadjevojčila i kada su neki momci počeli da mi se udvaraju, a ja sam ih nadmeno odbijala, mnogi su željeli da mi se osvete. Neki su se dogovarali da me grupno presretnu i siluju. Zbog toga su me Dušan i Majkl stalno pratili. Milica me je nagovorila da se prijavim na takmičenje za mis. Tako je počela moja karijera zbog koje sam se preselila u Njujork. Oni su nastavili i dalje da me podržavaju, savjetuju i vole do neba. Do dan-danas dijelimo sve tajne, sve radosti i nevolje. Milica i Dušan su mnogo pomogli da se moj brat izvuče iz pakla droge, zbog toga im se posebno zahvaljujem. Naš odnos je bio više od igre, prerastao je u trajnu vrijednost, u prijateljstvo za sva vremena. Zahvaljujući toj relaciji, stekla sam snagu, moć, samouvjerenost, samostalnost… Tetka Milunka, koja je iz Čačka, mnogo nam je pričala o Srbiji, a čika Milorad koji je porijeklom sa Kosova, mnogo nam je pričao o svom zavičaju. Za vrijeme bombardovanja 1999. godine, pokazivao nam je fotografije crkve u kojoj je kršten, a koja je srušena. Milica i Dušan su nedavno bili u Srbiji, pričali su mi o svemu. I sada mnogo brinu zbog te nepravde vezane za Kosovo. Zajedno smo razmišljali da organizujemo neki javni protest, ali u američkim medijima, na žalost, objavljuje se samo što ide u korist Albancima, jer je njihov lobi veoma jak”, ovako je glumica govorila o Srbima.

Alo.rs

2 komentara

  1. Many individuals were enthusiastic sportsmen or enjoyed music and dancing. You may recall that you were most joyful on the performing track. Nonetheless, with increasing obligations you might have found no time to have pleasure in any of an interests. Do you suffer from depression and would like to get free from its abysmal depths without lifelong antidepresants? You could attempt and help yourself to overcome depression by natural means.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com