PODGORICA: Uhapšeni Vanja i Vuk Đurišić! Porodica ne dozvoljava pristup komunalnoj policiji (VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšeni Vanja i Vuk Đurišić! Porodica ne dozvoljava pristup komunalnoj policiji (VIDEO)

Podgorička policija uhapsila je jutros Vanju Đurišića i njegovog sina Vuka, koji se već duže vremena bore da im podgoričke gradske vlasti vrate zemljište u Jerevanskoj ulici.

„Jutros podgoričke novine osule paljbu sa objavama, komunalci prijete na sav glas. Najavili su akciju za jutros u 10 časova. Očekujemo veliki napad i pritisak na našu porodicu. Silom na privatnu imovinu! Branićemo se. Ustav nam daje to pravo“, navela je Danijela Đurišić na svom FB profilu.

Podsjećamo, ulicu na Zabjelu  porodica Đurišić u nekoliko navrata je već blokirala, jer tvrde da je ulica napravljena na njihovom imanju.

Opština im, po njihovim riječima, nije isplatila novac za eksproprijaciju iako je od gradnje prošlo mnogo godina.

Đurišići su do sada postavljali žicu, blokirali put automobilima, istovarali šljunak…

Parcele zbog kojih porodica Đurišić protestuje su, prema ranijem saopštenju iz Direkcije za imovinu, svojina Glavnog grada, s obzirom na to da je sudski proces, kako navode, riješen u njihovu korist. Prema podacima koji se nalaze na sajtu Uprave za nekretnine, a u vezi sa spornim parcelama, Glavni grad Podgorica je nosilac prava svojine 1/1, dok braća Savo i Vanja Đurišić imaju pravo sukorišćenja u obimu prava 4/8.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com