BRATSTVO I JEDINSTVO NA MODERAN NAČIN: Srbin i Hrvat OJADILI Poljaka za 100.000 evra - Volim Podgoricu

BRATSTVO I JEDINSTVO NA MODERAN NAČIN: Srbin i Hrvat OJADILI Poljaka za 100.000 evra

Zagrebačka policija uhapsila je D. Đ. (30) iz Surčina, osumnjičenog da se sa saradnikom iz Zagreba D. S. (34) lažno predstavljao kao direktor jedne austrijske firme, i tako i poljskog proizvođača građevinske plastične folije i građane prevario za skoro 100.000 evra.

Hapšenje Novac Mito Korupcija

Ilustracija: Profimedia

Policija je utvrdila da su osumnjičeni sredinom ove godine izradili lažnu internet stranicu jedne austrijske firme i predstavljali se kao njeni direktori kako bi predstavnike poljskog proizvođača građevinske folije nagovorili da im uz odgođeno plaćanja isporuči robu vrijednu 99.000 evra, javlja “Jutarnji list”.

“Sumnja se da su preuzimanje obavili tako što su autoprevoznike koje su angažovali preusmjerili s mjesta istovara u Republici Austriji na mjesto istovara u Republici Hrvatskoj, u skladište na području Marije Bistrice, koje je prethodno iznajmio 30-godišnjak. Pretragom navedenog skladišta, a na osnovu sudskog naloga, pronađeno je i privremeno oduzeto 55 paleta težine 64 tone”, saopštila je zagrebačka policija.

Obojicu osumnjičenih policija je krivično prijavila zagrebačkom Opštinskom državnom tužilaštvu, a 30-godišnji srpski državljanin je i pritvoren zbog opasnosti od bjekstva.

Policija sumnja i da su dio robe prodali 35-godišnjem hrvatskom državljaninu kod kog je prilikom pretrage kuće i drugih prostorija koje koristi pronađeno dvadesetak paleta PVC folija, pa će i on dobiti krivičnu prijavu zbog prikrivanja.

U policiji kažu da će pronađenih 75 paleta, odnosno 86.6 tona folije, biti vraćeno oštećenoj tvrtki.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com