ENERGETSKI SUBJEKTI: Trenutno je snabdijavanje uredno - Volim Podgoricu

ENERGETSKI SUBJEKTI: Trenutno je snabdijavanje uredno

Predstavnici energetskih subjekata, EPCG-a, CGES-a i CEDIS-a saopštili su na današnjem sastanku sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić da u ovom trenutku nema problema u snabdijevanju električnom energijom na crnogorskom primorju.

Iz Ministarstva ekonomije su saopštili da su predstavnici EPCG-a, CGES-a i CEDISa-a kazali da se redovno servisiraju sve potrebe potrošača električne energije, koje su, zbog rekordne turističke sezone, značajno povećane.

“Operativne ekipe 24 sata na terenu kako bi održali stabilnost mreže, s obzirom na njenu rekordnu opterećenost, kako zbog potrošnje, tako i zbog visokih temperatura, kao i da bi u najkraćem roku uklonili sve kvarove koji kao posljedica navedenih okolnosti mogu nastati”, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović, saopštio je da u Crnoj Gori u ovom trenutku boravi više od 190.000 turista, oko 11 odsto više nego lani u istom periodu.

Predstavnici energetskih subjekata kazali su da je i potrošnja električne energije za 12 odsto veća.

“Na nivou sektora dogovorena je stalna koordinacija i komunikacija, kako bi se preduprijedila i najmanja mogućnost da primorski dio države, u ovom najznačajnijem periodu, ima problema u snabdijevanju električnom energijom”, kazali su iz Ministarstva.

Takođe, predstavnici EPCG-a, CGES-a i CEDISa-a su informisali ministarku ekonimije da se ulaganja u elektro-energetski sistem realizuju u kontinuitetu i da su prije početka turističke sezone, svjesni moguće povećane potrošnje, uložena značajna sredstva u poboljšanje elektro-energetske mreže na crnogorskom primorju.

Podsjeća se da je CGES nedavno u Kotoru završio izgradnju trafostanice, kao i rekonstrukciju dalekovoda Tivat-Budva ukupne vrijednosti oko 5,2 miliona, dok je CEDIS, na nivou distributivne mreže, u Ulcinju imao investiciju od 2 miliona eura.

Najznačajnije rješenje, kako su kazali, za stabilnost i rasterećenje postojeće elektro-energetske mreže biće trafostanica u Lastvi Grbaljskoj, čiji se završetak izgradnje očekuje sljedeće godine.

Direktor nacionalnog dispečerskog centra CGES-a, Branko Stojković, sinoć je saopštio da su preopterećeni dalekovodi kojim se električnom energijom sabdijeva crnogorsko primorje, te da su mogući nestanci struje.

DALEKOVODI KA PRIMORJU NA GRANICI IZDRŽLJIVOSTI: Evo šta može da se dogodi

 

2 komentara

  1. Most significant masculine messages will need to seat and offer honour around the special couple. Beginer audio systems face-to-face with loud throngs of people should always be mindful of my essential rule among bodybuilders including formal presentations, which is own interests self. best man speeches brother

  2. Excellent browse, I simply passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And hubby actually bought me lunch as a result of I stumbled on it for him smile thus well then , sick rephrase that: thanks for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com