Početna » NOVOSTI » Društvo » I VODA GORI! Može li se rashladiti u Jadranu? Evo koliko stepeni je u moru

I VODA GORI! Može li se rashladiti u Jadranu? Evo koliko stepeni je u moru

Toplotni talas je proteklih dana dodatno zagrijao površinsku temperaturu Jadranskog mora. Najtoplije, s temperaturama od 29 do 30 stepeni je duž najsjevernijih obala Italije (Friuli, Veneto) i sjeverozapadne Istre.

I centralni dio Jadrana, posebno ispred obala Barija je takođe ekstremno topao s temperaturama od 29 do 30 stepeni. U nekim zaklonjenim lagunama (Grado, Venecija) površinska temperatura mora prelazi 30 stepeni.


Temperatura većeg dijela Jadranskog mora je dosegla 28 stepeni ili i više. Na većem dijelu Jadrana te vrijednosti su i oko 3 stepena više od prosjeka za doba godine, kažu meteorolozi.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, temperatura mora u Herceg Novom i Baru u 13 časova bila je 28 stepeni. 

Podaci Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske od petka pokazuju da je temperatura mora na nekoliko lokacija na hrvatskoj strani Jadrana (Crikvenica, Dubrovnik, Krk, Mali Lošinj, Pula, Rab) dostigla 28 stepeni.

Merenja u Tršćanskom zalivu pokazuju da je temperatura mora na dva metra dubine bila 29,5 stepeni.

Check Also

OTKRIVEN KRIVAC ZA 7 VRSTA RAKA Gotovo svi ga često uzimaju, opasan je čak i u malim dozama

Prema novom istraživanju objavljenom u naučnom časopisu “Adikšn”, postoji veza između alkohola i karcinoma koja se ne može objasniti drugim faktorima. ...

NE IDE VAM U VEZI A OSTAJETE ZAJEDNO: Psihilozi otkrivaju 3 RAZLOGA zašto se parovi ne usuđuju na raskid!

Kada strast splasne, neki parovi nemaju volje da raskinu i tako ostaju do kraja u ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *