Stijepović ni ove godine NEĆE NA ODMOR, evo zbog čega - Volim Podgoricu

Stijepović ni ove godine NEĆE NA ODMOR, evo zbog čega

S obzirom na intenzivne aktivnosti koje se odvijaju u svim oblastima na području opštine, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović ni ove godine neće koristiti godišnji odmor, saopšteno je Vikend novinama iz Glavnog grada.

Gradonačelnik koordinra Službom zaštite i spasavanja i drugim nadležnim službama koje se u u stanju pripravnosti jer je zbog  toplotnog talas koji će,  još potrajati. 

„Poznato je da su u toku veoma važne kapitalne investicije, kao što je natkrivanje plivačko-vaterpolo bazena, izgradnja Gradskog pozorišta, vrtića na Starom aerodromu, Srednje stručne škole u Golubovcima, rekonstrukcija Sat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića, rekonstrukcija rodne kuće Rista Stijovića, izgradnja Gradske knjižare, proširenje Doma omladine u Gornjoj Gorici, a uskoro počinje i izgradnja višenamjenskog objekta na Zlatici, rekonstrukcija male hale u Sportskom Centru Morača u vrijednosti 4,2 miliona eura“, kažu u Glavnom gradu.

Podsjećaju da je u toku tender za Bulevar kroz Donju Goricu vrijedan 10 miliona eura, da su u finalnoj fazi i pripreme za zamjenu gradske rasvjete LED tehnologijom u vrijednosti do 6,7 miliona eura, kao i izgradnja Doma starih vijednosti 9,7 miliona eura, te postrojenja za proizvodnju električne energije iz biogasa u visini od 1,3 miliona eura.

Intenzivno se radi na finalizaciji neophodne dokumentacije da se do kraja godine raspišu tenderi za dva kapitalna projetka – postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, vrijednosti 50 miliona i Jugozapadna obilaznica u vrijednosti od oko 20 miliona.

„O svim ovim aktivnostima gradonačelnik zahtijeva izvještavanje na dnevnoj osnovi, tako da neće biti u prilici ni ove godine da iskoristi kolektivni godišnji odmor“, ističu u Glavnom gradu.

U toku su i prireme za Drugi Forum gradonačelnika glavnih gradova država Centralne i Istočne Evrope i NR Kine, koji će biti održan u septembru u glavnom gradu Crne Gore.

Ovaj forum se održava u okviru inicijative o saradnje između NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, i predstavlja jedan od najvećih međunarodnih događaja koji će biti održan u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti, na kome će učestvovati preko 150 predstavnici glavnih gradova Kine Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske, Litvanije, Estonije, Letonije, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Albanije, kao i privrednih komora i biznis alijansi, diplomatskog kora i medija.

Podgorica je domaćin i biznis Foruma „Kapija prema Balkanu – Crna Gora 2017.“ koji se održava na jesen u glavnom gradu. Predviđeno je da ovaj forum bude vodeći događaj za razvoj i jačanje odnosa između Izraela i Crne Gore i drugih zemalja u regionu, pa su i pripreme za ovaj događaj u toku.

(Vikend novine) 

1 komentar

  1. Супер. Таман да оде до Забјела и ријеши проблеме станара Јереванске улице. Мислим, не само Ђуришића, већ стотине других. Међу њима има оних који лоповима (С.Маровић) слијепо вјерују и гласају за њих.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com