Igor Božović izašao iz zatvora - Volim Podgoricu

Igor Božović izašao iz zatvora

Jedan od organizatora kavačke kriminalne grupe, Igor Božović izašao je prije dva dana iz spuškog zatvora. 

To je “Vijestima” potvrđeno iz više izvora iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. 

Božović je nakon dugogodišnje robije pušten na slobodu, a Specijalno državno tužilaštvo nije tražilo da mu se pritvor odredi u drugom predmetu, u kom su ga označili jednim od šefova kriminalne grupe, uhapšene 12. septembra 2016. godine. 

Tužilaštvo ga sumnjiči da je sa Kotoraninom Slobodanom Kašćelanom organizivao kriminalnu grupu koja je dilovala drogu, reketirala, prala novac, zelenašila. 

Vijeće podgoričkog Višeg suda potvrdilo je optužnicu SDT-a protiv Božovića, Kašćelana i još 13 osoba. Optužnicom im je stavljeno na teret davanje mita, prodaja droge, nedozvoljeno držanje oružja, zelenaštvo, pranje novca, teško djelo protiv opšte sigurnosti… 

Osim njih dvojice optužnica je podignuta i protiv Božovićevog sina Vladimira, Davora Prelevića, Miloša Radonjića, Siniše Vlahovića, Aleksandra i Igora Đurišića, Đerđa Camaja, Stefana Brnovića, Aleksandre Bigdanović, Nikole i Igora Andrića, Tripa Moškova i Gorana Ljubatovića.

Među uhapšenima bio i pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić, koji je prvobitno tužiocima priznao da je odavao povjerljive službene informacije članovima kavačkog klana, ali je to odbio da potvrdi u Višem sudu.

U bjekstvu su Kašćelan, Vladimir Božović, Prelević, Vlahović i Đurišići. Božović je u Kazneno popravnom domu robijao petogodišnju kaznu, a osuđen je zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Španiju.

Čujović na slobodi nakon što je uplatio 230.000 eura

Beograđanin Miloš Čujović zvani Čujke, izašao je prekjuče iz Istražnog zatvora, nakon što je u depozit Višeg suda uplatio 230.000 eura, saznaju “Vijesti”. 

Viši sud je krajem jula prihvatio predlog za jemstvo optuženog za računarske prevare.  

Portparolka tog suda Aida Muzurović kazala je da je Čujović ponudio 230.000 eura u zamjenu da mu sud ukine pritvor i dozvoli mu da se u nastavku suđenja brani sa slobode. Protiv Čujovića se u Višem sudu vode dva postupka zbog optužbi da je sa još nekoliko optuženih hakovao bankarske račune i sa njih “skidao” novac. Određena mu je zabrana napuštanja boravišta teritorije Podgorice.

 (Vijesti)

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com