KAKO HOROSKOPSKI ZNACI PODNOSE VRUĆINE: Djevice zabrinute, Vodolije nemaju apetit! - Volim Podgoricu

KAKO HOROSKOPSKI ZNACI PODNOSE VRUĆINE: Djevice zabrinute, Vodolije nemaju apetit!

OVAN

Dinamični Ovnovi teško podnose vrućine. Žale se na glavobolju, mučninu i nesanicu. Osetljivi su, lako gore. Savetujemo im da što više borave u hladovini ili ispod suncobrana. Budući da im je glava najosetljiviji deo tela, skloni su sunčanici. Treba da nose kapu ili šešire, a osetljive oči da zaštite kvalitetnim sunčanim naočarima.

BIK

Bikovi dobro podnose vrućine. Ako zbog obaveze moraju da izađu iz kuće, ništa ih u tome neće sprečiti, čak ni visoke temperature. Nisu od onoh koji će se na plaži satima peći na uzavrelom suncu da bi dobili bronzani ten. Radije će se skloniti u svoju klimatizovanu sobu, pijuckati hladne sokove i gledati omiljene serije.

BLIZANCI

Vrckasti Blizanci odlično podnose vrućine. Mogu da podnesu ekstremno visoke temperature, a da se pritom nimalo ne iscrpe ili umore. Na plaži su uvek u pokretu, pa ih možete vidjeti kako se u podne zabavljaju odbojkom na pesku ili džogiraju uz obalu. Vole da se sunčaju, iako ne mogu dugo da izdrže na jednom mestu.

RAK

Senzibilni Rakovi se teško prilagođavaju visokim letnjim temperaturama. Spas pronalaze u blizini reka, jezera ili mora, ali ako borave u gradu, rashladiće se na obližnjem kupalištu, bazenu ili ispod tuš u svome domu. Često su preterano zabrinuti za svoje zdravlje pa biometeorološke prognoze shvataju krajnje ozbiljno. Na ulice grada izlaze samo rano ujutro, a na moru biraju plaže sa mnogo hladovine.

LAV

Temperamentni Lavovi odlično podnose vrućine. Njihova topla i strastvena priroda kao da se stapa sa vrelinom sunca, pa mnogi Lavovi tvrde da im je upravo leto najomiljenije godišnje doba. Dobro podnose dug boravak na suncu i njima, zapravo, nikad nije previše toplo.

Često preteruju sa sunčanjem misleći da im se ništa ne može dogoditi, pa upravo među njima ima najviše onih koji dobiju toplotni udar. Većina ima osetljivu kožu tela sklonu crvenilu pa ne bi trebalo da preteruju sa sunčanjem. Najčešće im izgore leđa i ramena.

DEVICA 

Device su preopterećene brigom za svoje zdravlje. Upravo iz tog razloga ih je nemoguće videti kako se izležavaju na suncu. Ako to i čine, zaštićene su najkvalitetnijim kremama za sunčanje. Ne podnose vrućine, mrsko im je i samo sunčanje jer ih umara, a i savest im nalaže da treba da se klone svega što može da im šteti. Dok traju vrućine, radije će boraviti u hladu i izbegavati šetnje gradom, a ako baš moraju, uvek će sa sobom nositi bočicu sa vodom.

VAGA

Vage dobro podnose vrućine. U obranu protiv znojenja kreću upotrebom dezodoransa ili čestim tuširanjem. Ako neto i usprkos velikim vrućinama uspe da izgleda savršeno sveže i doterano, tada su to upravo oni. Vole da se sunčaju, a kako su upućene u tajne kozmetičkih preparata, retko će koja Vaga izaći na sunce bez kvalitetne zaštite. Vole da se izležavaju i odmaraju, a to će jednako činiti u hladu svoga doma, kao i na jarkom suncu na plaži.

ŠKORPIJA

Škorpije od svih znakova najbolje podnose vrućine, ali to ne znači da su ljubitelji baš takve klime. Škorpije su flegmatici koji se svemu brzo prilagode, pa tako i vrućinama. Njih nećete videti kako se satima sunčaju ili se šeću po užarenom gradskom asfaltu – njima se to ne da. Vole komfor koji podrazumeva boravak u hladovini, izležavanje pred TV – ekranom, sve dok se vrelina ne spusti na neku pristojniju temperaturu. Na plaži su dobro skriveni ispod golemog suncobrana, sa sunčanim naočarima i hladnim napitkom u ruci.

STRELAC

Dinamični Strelci pravi su ljubitelji vrućina. Dobre su kondicije i izdržljivosti. Vrućine ih neće sprečiti ni u redovnim poslovnim obvezama, a ni u sportskim aktivnostima ili treninzima. Možete ih videti kako oznojeni i zadihani trče, igraju tenis ili voze bicikl. Obožavaju sunčanje, ali znaju da procene koliko dugo smeju da se izlažu suncu.

Znaju sva pravila zdravoga sportskoga života – sa sobom uvek nose izotonične napitke, bočice sa vodom i kremu visokog zaštitnog faktora. Moderni i preplanuli, Strelcu su pravi letnji tipovi.

JARAC 

Jarčevi ne podnose vrućine i retko kada se na plaži sunčaju. Pomno prate i pridržavaju se saveta lekara, pa ako baš moraju u grad, to će učiniti u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Na moru borave isključivo u debeloj hladovini borove šumice ili u nekom mirnijem kafiću.

VODOLIJA

Vodolije u vreme vrućina pate od slabosti, vrtoglavica i gubitka apetita. Nisu disciplinovani pa na sunce izlaze bez adekvatne zaštite, često bez šešira ili bočice sa vodom pa brzo dehidriraju.

Rado borave na kupalištima ili uz reke i mora, a i vole da se sunčaju, kartaju i zabavljaju sa društvom. Imaju osetljivu kožu sklonu alergijama i opekotinama. Starije Vodolije često pate od probleme sa proširenim venama, pa im su im noge u vreme vrućina bolne i otečene. Pomogle bi im toplo – hladne kupke.

RIBE

Osetljive i senzibilne Ribe teško podnose klimatske promene, a vrućine naročito. Teško se adaptiraju kada promene podneblje, a na plažama ne poštuju upozorenja da se na sunce ne sme između 10 i 16 sati. Vrućina ih umara, izaziva nesanicu i slabi im koncentraciju. 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com