NEPROCJENJIVA MUDROST KRALJA SOLOMONA: Kad OVO izgubi, čovjek zauvijek UMIRE IZNUTRA! - Volim Podgoricu

NEPROCJENJIVA MUDROST KRALJA SOLOMONA: Kad OVO izgubi, čovjek zauvijek UMIRE IZNUTRA!

Kralj Solomon je prema Bibliji bio treći kralj Izraela. Njegovo ime u prevodu znači dijete mira ili mirotvorac, a hrišćanstvo ga slavi prvenstveno zbog njegove velike mudrosti. Pročitajte šta je Solomon govorio o ljubavi kao svrsi života i jedinom načinu da se doživi sreća.

„Ono što je važno jeste da posežeš ka drugim ljudima, a ne da se izoluješ. Mi ponekad osjećamo da u izolaciji pronalazimo sebe. Ali, to nije tako. Mi pronalazimo sebe u interakciji sa drugima. To i jeste razlog zašto se ne nalazimo na pustom ostrvu.

Mi smo ovdje da bismo uključili druge živote u svoj život. Da bismo ih pozvali unutra. Lekcije koje treba da se nauče su u toj interakciji. Možda ne postoje riječi kojima se to može izraziti, ali tvoja ljubav prema životu se može prenijeti. Tvoja ljubav prema životima koji su oko tebe. To je ono što nose ljudi, ta njihova sposobnost da vole. Kad ljudi izgube tu sposobnost, oni propadaju i izumiru iznutra. Usredsredi se na tu ljubav.

Kad si usmjeren ka postizanju rezultata, stvari se ne pojavljuju istog trenutka za tebe. Znaj da se tamo gdje se u tvom životu nalazi ljubav, nalaze i odgovori, oni su tu u toj tvojoj sposobnosti da zaključiš gdje je ljubav u tvom životu. To je staza. Sve ostalo će doći na svoje mjesto. Tako, recimo, veze koje imaš sa članovima porodice su najvažnije veze u koje imaš u ovoj ravni. One ne samo da stvaraju tvoj život, već i tvoju namjeru u ovom prisustvu o kom govorimo kao o životu. One ti daju misiju – okolnosti u kojima si gost, koju si sam izabrao.

Te veze koje nas spajaju su od suštinske važnosti i neočekivane nagrade dolaze od njihovog ispunjenja. Ti dolaziš ovdje da bi bio dio njihovog života. Ti si njih izabrao. Ti si emotivno spojen sa njima. Ti imaš mnogo toga da naučiš od njih. Oni neće biti ovdje još dugo. A nećemo ni mi.. Ti… Oni. Ti moraš da pokušaš da izvučeš iz njih njihovo iskustvo o ljubavi. Pitaj ih za ljubavi koje imaju u svom životu. Naučićeš mnogo. Ne moraju to da budu ljudi, već pitaj šta vole u prirodi.

Pitaj svoju majku šta ona voli u ovom životu. Sve ih pitaj gdje je njihova ljubav. Otkriće se neki duboki odgovori. Kad dijeliš tu veličinu, ti se razvijaš i ideš na višu ravan. Mi provodimo toliko mnogo vremena govoreći o onome što mrzimo. To je djetinjasto. Vrata se otvaraju u ljubavi i porodici. Isto tako sa svojim bakama i dekama. Pitaj njih šta su voljeli u svom životu. Šta i dalje vole. To možda zvuči otrcano, ali nije. Budi otvoren sa njima i reci im šta ti voliš. Tako ćeš sve da promijeniš. Dopusti im da vide ko si“.

(Odlomak iz knjige „Solomon govori“)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com