Početna » NOVOSTI » Društvo » CRNOGORSKI HEROJ O KOJEM GOVORI REGION: Dobija ulicu sa svojim imenom?

CRNOGORSKI HEROJ O KOJEM GOVORI REGION: Dobija ulicu sa svojim imenom?

 

Nakon što je spasao život trogodišnjoj djevojčici, njegova priča odjeknula regionom, ime Budvanina Branslava Babovića možda će nositi jedna ulica u metropoli crnogorskog turizma. Da takva ideja postoji kazao je sam Babović, koji je Dnevnim novinama ispričao da su ga pozvali iz uprave grada i pitali ga ima li nešto protiv da Mainska ulica dobije ime Ulica Branislava Babovića.

HRABROST: Budvanin rizikovao život da bi spasio djevojčicu

 

“Ja sam zahvalio na ideji, rekao da, naravno, nemam ništa protiv, ali da to nije potrebno, jer ja sam jedan isti Banjo i prije i sada”, kazao je Babović DN.

O Banoviću, kojeg zovu “budvanski heroj”, naš list je nedavno pisao, nakon što nas je nazvao Dragan Božović i ispričao kako je jedan mladić iz Budve spasio život njegovoj trogodišnjoj ćerki, rizikujući svoj.

Podsjetimo, Babović je prije dvije sedmice istrčao pred kombi i u posljednjem trenutku uspio da uhvati djevojčicu koja je prelazila ulicu, odgurne je u stranu i spasi joj život. Djevojčica se u djeliću sekunde odvojila od majke koja je plaćala račun na trafici, i izašla na ulicu. Na sreću, u blizini je bio Babović koji je spasio život djetetu. Auto je prešlo preko njegovog stopala, ali je, kako kaže, to već zaboravio.

Nakon što je priča o Banju dospjela do medija, “budvanski heroj” primio je bezbroj čestitki, a otac trogodišnje djevojčice, zahvaljujući kojem je priča o Baboviću dospjela u javnost, zvao ga je da bude kum djevojčici.

„Dobio sam bezbroj poziva, mnogi su mi nudili posao, a zvali su me i iz Doma zdravlja da budem vozač. Zahvalio sam svima na ponudama i rekao da ne treba ništa, jer imam posao. Nakon tri dana vidio sam malenu, a kada mi je skočila u zagrljaj, bilo mi je puno srce! Zahvalan sam Draganu na svemu”, sa radošću priča Babović.

Kaže da ga mnogo ljudi prepoznaje na ulicama, i drago mu je što je tako, jer ga prepoznaju po dobrom djelu.

„Ima i onih koji komentarišu da se nikada ne bi bacili pod auto da spasu nekoga, da dijete treba da čuva majka i slično. Na sve to mogu samo da im poručim da samo neka razmisle da li bi tako govorili da je njihovo dijete bilo na ivici života”, poručuje Babović, zahvaljujući Božoviću, koji mu je nudio posao, čak i stan.

Božović za DN kaže da je srećan što ova priča ima odjeka i lijep kraj.

„Taj momak zaslužuje sve najbolje, jer spasiti nekome život nema cijenu. Čuo sam komentar jednog mališe što prosi ispred marketa Kovači, nedaleko od mjesta gdje mi je ćerkica spašena, da naš Banjo nikada nije prošao pored njega, a da nije zaustavio kola i dao mu nešto novca da ima što da kupi za hranu”, priča Božović.

Ističe da će uvijek biti tu za Banja, što god da mu zatreba u životu.

„I nakon pet godina da mi se obrati, imaće podršku od mene i za posao i sve što mu treba. Toliko mu dugujem. Volio bih da prihvati posao koji mu nudim, jer imati u današnje vrijeme dobre ljude pored sebe je velika sreća”, poručuje u razgovoru za DN Dragan Božović.

Dnevne novine

Check Also

HRABROST: Budvanin rizikovao život da bi spasio djevojčicu

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *