Da li je ovo najoriginalnije venčanje u istoriji Srbije? - Volim Podgoricu

Da li je ovo najoriginalnije venčanje u istoriji Srbije?

To je i bio razlog zašto su se Nurud Memić i Harisa Ferizović iz Novog Pazara, odlučili baš za ovu ustanovu kulture kao mesto gdje će se održati njihova ceremonija vjenčanja.

Prvo vjenčanje u biblioteci

Venčanje Harise i Nurudina prvi put je organizovano u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” u Novom Pazaru, a prema rečima predstavnika te ustanove kulture, prvo je venčanje uopšte u nekoj od biblioteka širom Srbije.

Na večnu ljubav njih dvoje zaklelo se pred matičarem, rođacima i prijateljima ispred biblioteke, a kasnije su i prošetali čitaonicom, gde su provodili dane učeći, ali i polako se zaljubljujući jedno u drugo.

Zbog toga su i odlučili da venčanje, jedan od najznačajnijh događaja u životu, organizuju u ustanovi za koju ih vežu najlepše uspomene.

– Upoznali smo se pre dve godine i proveli smo puno vremena u čitaonici. I jedno i drugo posvećujemo puno pažnje obrazovanju i ono nam predstavlja nešto najvažnije u životu. Zbog toga smo smatrali da je biblioteka idealno mesto za venčanje koje smo želeli da bude neuobičajeno i da ima kulturno-akademski karakter – pričaju za “Blic” Nurudin i Harisa.

Ljubav koja se rodila u čitaonici nije im smetala pa su oboje uspešni akademski građani. Nurudin, rođeni Pribojac, završio je engleski jezik, dok je Harisa master biolog, a trenutno završava doktorske studije.

Kao odličan student i stručnjak pred kojom je sjajna karijera, Harisa je već našla posao i radi u Institutu za nuklearne nauke “Vinča”.

 

2 komentara

  1. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

  2. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com